pinterest
Keukentrend: het keukeneiland (foto's)

Keukentrend: het keukeneiland (foto's)

Een kookeiland biedt volop ruimte en zorgt voor een stijlvolle centrale plek in de keuken. Een eiland in de keuken behoort daarom ook tot de wens van velen. Een keukeneiland zonder fornuis en oven welteverstaan, want men is vooral op zoek naar werk- en opbergruimte, maar ook gezelligheid.

Keukentrends

FotoKeukentrend: het keukeneiland (foto's)

Schüller keuken met kookeiland

Het is niet verrassend dat de vormgeving en wensen in de keuken aan veranderingen onderhevig zijn. Ook in 2015 waren weer duidelijke trends zichtbaar. Minimalistisch, greeploos, minder kasten en een kookeiland zijn erg in trek. We zien een grote wens voor designproducten en strakke keukenbladen die bestand zijn tegen vlekken, zuren en krassen. De keukenwensen zijn wel zeer verschillend en iedereen heeft zijn eigen smaak, maar het eiland is een opvallende uitblinker.

De voordelen van een kookeiland

FotoKeukentrend: het keukeneiland (foto's)

Schuller Glasline

Een kookeiland is niet alleen een plek waar eten wordt voorbereid en werkruimte is, het is ook een ontmoetingsplek en kan functioneren als (eet)tafel.  Bovendien valt een keukeneiland op en geeft het de keuken een luxe uitstraling. Maar wat misschien nog wel een groter voordeel is: een eiland biedt opbergruimte en daar zijn wij Nederlanders dol op.

FotoKeukentrend: het keukeneiland (foto's)

Schuller Cremona

Afhankelijk van je persoonlijke smaak en de beschikbare ruimte kunnen de kookplaat of het fornuis, worden geïntegreerd in het eiland. Maar tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor een eiland met bijvoorbeeld alleen een spoelbak, waarbij het fornuis of de kookplaat op een andere plek van de keuken wordt geplaatst. Van welk materiaal het eiland in de keuken wordt gemaakt, hangt natuurlijk af van persoonlijke stijl en wensen. Of het nu gaat om een keukenblad gemaakt van graniet, glas, keramiek, composiet of beton: ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Kwaliteit is hierbij geen wens, maar een vereiste. In een moderne of een landelijke keuken; een keukeneiland past in iedre interieur. Bekijk hier de verschillende materialen werkbladen.

Voorbeelden van keukens met een keukeneiland

Bij de keuken showrooms wordt een ruime keuze geboden in verschillende soorten kook- en spoeleilanden. UW Keuken zet een paar mooie voorbeelden voor je op een rij.

FotoKeukentrend: het keukeneiland (foto's)
Snaidero Way

FotoKeukentrend: het keukeneiland (foto's)
next125

Bekijk hier meer voorbeelden van keukens met keukeneiland

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen