Keukentrend: het keukeneiland (foto's)

Keukentrend: het keukeneiland (foto's)

Een kookeiland biedt volop ruimte en zorgt voor een stijlvolle centrale plek in de keuken. Een eiland in de keuken behoort daarom ook tot de wens van velen. Een keukeneiland zonder fornuis en oven welteverstaan, want men is vooral op zoek naar werk- en opbergruimte, maar ook gezelligheid.

Keukentrends 2015

Het is niet verrassend dat de vormgeving en wensen in de keuken aan veranderingen onderhevig zijn. Ook in 2015 waren weer duidelijke trends zichtbaar. Minimalistisch, greeploos, minder kasten en een kookeiland zijn erg in trek. We zien een grote wens voor designproducten en strakke keukenbladen die bestand zijn tegen vlekken, zuren en krassen. De keukenwensen zijn wel zeer verschillend en iedereen heeft zijn eigen smaak, maar het eiland is een opvallende uitblinker.

De voordelen van een kookeiland

Een kookeiland is niet alleen een plek waar eten wordt voorbereid en werkruimte is, het is ook een ontmoetingsplek en kan functioneren als (eet)tafel.  Bovendien valt een keukeneiland op en geeft het de keuken een luxe uitstraling. Maar wat misschien nog wel een groter voordeel is: een eiland biedt opbergruimte en daar zijn wij Nederlanders dol op.
Afhankelijk van je persoonlijke smaak en de beschikbare ruimte kunnen de kookplaat of het fornuis, worden geïntegreerd in het eiland. Maar tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor een eiland met bijvoorbeeld alleen een spoelbak, waarbij het fornuis of de kookplaat op een andere plek van de keuken wordt geplaatst. Van welk materiaal het eiland in de keuken wordt gemaakt, hangt natuurlijk af van persoonlijke stijl en wensen. Of het nu gaat om een keukenblad gemaakt van graniet, glas, keramiek, composiet of beton: ieder materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Kwaliteit is hierbij geen wens, maar een vereiste. In een moderne of een landelijke keuken; een keukeneiland past in iedre interieur. Bekijk hier de verschillende materialen werkbladen.

Voorbeelden van keukens met een keukeneiland

Bij keukenspecialist Tieleman Keukens wordt een ruime keuze geboden in verschillende soorten kook- en spoeleilanden. UW Keuken zet een paar mooie voorbeelden voor je op een rij. Klik op de foto voor meer informatie over de keukens.

Keuken met keukeneiland - Exclusief Milano via Tieleman Keukens
Tieleman Exclusief model Milano

Witte keuken met strak kookeiland van Schuller keukens via Tieleman Keukens
Schuller keuken

Moderne witte keuken met kookeiland Snaidero Way via Tieleman Keukens
Snaidero Way

Koloniale klassieke Tieleman Exclusief keuken (model Mereno Chelsea) met robuuste hoge kastenwand en kookeiland.
Tieleman Exclusief model Mereno Chelsea

Houten kookeiland - op maat gemaakt door Tieleman Keukens
Handgemaakte Tieleman-keuken model Glasgow

Keuken next 125 met kookeiland via Tieleman Keukens
next125

Kookeiland van designkeuken Exclusief Speculo van Tieleman Keukens (ontwerp Eric Kant)
Tieleman Exclusief Speculo by Eric Kant 

Houten keuken met keukeneiland via Tieleman Keukens

Bekijk hier meer voorbeelden van Tieleman Keukens

Brochure over Keukentrend: het keukeneiland (foto's) aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP