pinterest
De 5 leukste keukentrends voor 2024

De 5 leukste keukentrends voor 2024

Laat je inspireren door de vijf keukentrends van 2024! Van slimme technologie tot stijlvolle designs, in 2024 zie je het allemaal voorbijkomen. De keukenexperts van Tieleman Keukens in Middelharnis weten alles van de trends en mogelijkheden en zetten deze ieder jaar weer op een rij.

1.   Het genot van een warme keuken

Populaire kleuren in 2024 zijn beige en taupe, ook wel het nieuwe zwart en wit genoemd. Deze twee kleuren samen geven een warmere en zachtere uitstraling, in vergelijking met zwart en wit. Ook kunnen de kleuren goed gecombineerd worden met allerlei kleuren en texturen, heel handig als je af en toe eens het decor in je keuken wil veranderen.

2.   Dark ‘n Stormy: donkere houttinten

In 2024 zien we ook steeds meer keukens waarbij donkere houttinten dan weer de hoofdrol spelen. Ze zorgen voor een interessante uitstraling en voegen textuur toe aan de ruimte. Daarbij worden vaak diepe kleuren op de kasten en lichte kleuren op de muren gebruikt, wat een ruimtelijk gevoel geeft. Verder zien we veel natuursteen in combinatie met deze donkere houtkleuren. Samen creëren ze een luxe maar ook geborgen gevoel in de keuken.

FotoDe 5 leukste keukentrends voor 2024

3.   Rust in huis met minimalisme

Minimalisme is een trend die we al langer kennen, zowel in het interieur als in de keuken. In de minimalistische keuken vind je vooral de noodzakelijke benodigdheden en zie je weinig extra decoratie. Dit vertaalt zich ook naar meubels en kasten, denk aan kasten zonder handgreep die zorgen voor een egaal oppervlak en stoelen met smalle poten. Ook zijn er meer kasten tot aan het plafond te vinden in de minimalistische keuken. Deze kasten bieden veel opbergruimte en geven je keuken een strakke uitstraling doordat er geen loze ruimtes zijn.

In lijn met het minimalisme zijn de ‘zwevende keukenkasten'. Bij het kiezen van een moderne keuken is een zwevende keukenwand een onderdeel dat niet mag ontbreken. Het geeft een ruimtelijk effect en gaat niet ten koste van de opbergruimte. Doordat de wand gedeeltelijk is ingebouwd, ontstaat er een bijzonder effect. 

Meer is meer!

De tegenhanger van minimalisme is natuurlijk het maximalisme. De overdaad aan decor en leuke toevoegingen staat centraal bij deze stijl. Dit jaar komt deze stijl steeds meer terug, een manier om je unieke stijl te tonen. Er worden veelal diepe kleuren gebruikt, in combinatie met leuke stukken decor, texturen en speciale meubels. Meer is meer!

FotoDe 5 leukste keukentrends voor 2024

4.   Natuurlijk een natuurlijke keuken

Natuurlijk zien we komend jaar keukens met natuurlijke elementen, zoals marmeren werkbladen, houten wanden en gerecyclede materialen. Deze trend is al enige tijd populair, en wordt verwacht in 2024 weer verder te groeien. Deze materialen zijn ook goed te combineren met verschillende stijlen en kleuren om een bijzondere keuken te creëren. Daarbij zijn er steeds meer duurzame opties verkrijgbaar, bijvoorbeeld glazen opbergbakken en keukengerei gemaakt van bamboe.

Vraag hier het Tieleman Keukens inspiratiemagazine aan!

5.   Keukenapparatuur en apps

Keukenapparatuur wordt steeds vaker op afstand bediend via apps op je smartphone. De oven kan op afstand worden ingeschakeld, de timers van verschillende apparaten kunnen worden ingesteld en er komt nog zoveel meer. Gemakkelijk en tijdbesparend!

FotoDe 5 leukste keukentrends voor 2024Foto: Quooker Fusion Square rose koper

Alles in 1 kokendwater kraan

De kokend-water-kraan is bijna onmisbaar gebleken in de keuken. Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken kiest vrijwel iedereen voor deze kraan, weten de experts van Tieleman Keukens. Met deze complete mengkraan van Quooker heb je niet alleen koud, warm en kokend water maar kan je ook bruisend en gefilterd water uit 1 kraan halen. Ideaal voor even snel een kopje thee en bovendien energiezuinig. Daarnaast is er meer ruimte op het keukenblad, want een waterkoker is niet meer nodig.

Vraag hier je gratis brochure aan voor meer informatie!

Foto's: Tieleman Keukens

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen