pinterest
Witte keuken voorbeelden & ideeën

Witte keuken voorbeelden & ideeën

Een witte keuken is altijd een goede keuze, omdat deze niet alleen tijdloos is, maar ook moeiteloos past bij elk interieur. Witte keukens raken nooit uit de mode! Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen; van greeploze moderne keukens, tot klassieke- en houten keukens. In dit artikel laten we voorbeelden zien van witte keukens en geven je inspiratie, tips en ideeën voor jouw witte droomkeuken.

Van klassiek tot modern: verschillende stijlen van witte keukens

Veruit de meeste keukens in Nederland zijn wit. Witte keukens geven een gevoel van rust en ruimte en door de veelzijdigheid van wit kunnen deze keukens worden gecombineerd met vrijwel elk type woninginrichting. Of je nu gaat voor een greeploze moderne keuken, een warme houten keuken of een klassiek design; wit is super veelzijdig. Zo geeft een witte houten keuken een authentieke, landelijke uitstraling, terwijl een strakke, witte designkeuken juist een modern statement maakt.

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: De greeploze bulthaup b1 keuken heeft drie basiselementen: keukeneiland, wandblok en hoge kastencombinatie, die zich individueel aan de architectonische omstandigheden aanpassen.

         Lees ook: Witte keuken in minimalistisch appartement 

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: Designkeuken +SEGMENTO van Poggenpohl heeft een strak wit design, prachtig in harmonie met de rijke, uitnodigende tinten van de houten kasten. Het resultaat? Een ruimte die verfijning en warmte uitstraalt, wat bewijst dat minimalisme zowel luxueus als gezellig kan zijn. Foto: IJkelenstam keukens

          Kijk ook: Poggenpohl Simply White

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: Deze witte moderne landelijke keuken geplaatst door Tieleman Keukens ademt nostalgie maar dan in een hedendaags jasje. Moderne, greeploze witte fronten met ruime lades voor veel opbergruimte zijn gecombineerd met prachtige houten elementen, een groot fornuis en een werkblad met de looks van steen. Met deze keuken haal je de Hollandse gezelligheid van vroeger in huis!

          Vraag het gratis inspiratie magazine aan voor meer informatie over de Tieleman Keukens

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: SieMatic Lifestyle Pure. Lees hier meer over de Lifestyle keukens van SieMatic

Scandinavische sfeer: natuurlijke materialen en wit combineren

Natuurlijke materialen matchen prachtig met wit en zorgen al snel voor een Scandinavische sfeer. Je creëert een Scandinavische keukenstijl door een landelijke en moderne stijl op natuurlijke wijze te combineren. Denk aan witte keukenfronten gecombineerd met houten elementen en wanden in natuurlijke kleuren. Hoe mooi is dat!

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: Scandinavische keuken van Keukenspecialisten.nl

          Lees ook: De Scandinavische leefkeuken

Fijne details: witte keukenapparatuur als blikvanger 

Ook fabrikanten van keukenapparatuur spelen in op de tijdloze witte keukens voor een samenhangend geheel. 

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Deze witte wandschouw van Falmec valt op door zijn schuine design. Achter het onderste, beweegbare gedeelte van deze design afzuigkap bevindt zich het afzuiggedeelte.

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

De witte keukenapparaten uit de jaren '50 collectie van SMEG zijn altijd een goed idee en zijn ook nog eens een leuke blikvanger op het aanrecht. Of kies juist voor een van de toffe kleuren uit de collectie en geef je witte keuken een speels accent.

Kleurrijke accenten: hippe tegels en opvallende kranen in de witte keuken

Wil je een witte keuken nét dat beetje extra geven? Overweeg dan kleurvariaties, want met wit kan je eindeloos combineren. Vandaag de dag steek je ‘m in een leuk jasje door de witte fronten te combineren met kleur, reliëf en verschillende materialen. Zo krijgt smetteloos wit een kleurrijk karakter. Voeg een vleugje kleur toe met één element in een felle tint, zoals een opvallende kraan met bijpassende spoelbak.

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Voorbeeld: Inspiratie foto over de 'Lightness trend' van Dekker Zevenhuizen uit het artikel: Dit zijn de keukentrends van 2024

Of ga voor een speelse uitstraling en kies voor tegeltjes in een hippe kleur. 

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeënDe wandtegels van Designtegels zijn heel geschikt voor het bekleden van een keukenbar, meubel of voor het accentueren van een nisje in de keuken. Eén van de vrolijkste keukentrends van dit moment, die natuurlijk het allerbest tot zijn recht komt in de witte keuken!

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeënDe Marokkaanse Zelige naturel tegeltjes op de wand bij dit barretje komen in verschillende vormen waar je zelf een patroon mee kunt maken. Ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren!

          Lees ook: Marokkaanse tegels brengen je keuken tot leven

Creëer één geheel: van witte woonkeuken tot bijkeuken

Een opvallende trend is het naadloos laten doorlopen van de woonkeuken in de bijkeuken. Gebruik dezelfde stijl, kleuren en materialen om de twee verschillende ruimten tot één geheel te maken. Een witte keuken? Kies dan ook voor een witte bijkeuken, zoals deze van Schüller geplaatst door Tieleman Keukens.

FotoWitte keuken voorbeelden & ideeën

Kortom: welke inrichting jouw woning ook heeft, een witte keuken past altijd. Ben je klaar voor je eigen witte droomkeuken? Vraag dan vrijblijvend brochures aan en kies de keuken die past bij jouw stijl!

Foto boven artikel via Tieleman Keukens

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen