pinterest
Dit zijn de keukentrends van 2024

Dit zijn de keukentrends van 2024

Welke keukens doen het goed in 2024? Welke kleuren, werkbladen en accessoires zijn de trend van volgend jaar? En, hoe kun je diverse materialen en meubels harmonieus met elkaar combineren? Samen met trendvoorspeller Monique van der Reijden heeft Dekker Zevenhuizen de trends grondig onderzocht en vertaald naar tastbare keukenproducten. Ontdek wat in 2024 belangrijk wordt!

Lichtheid van materialen en natuurlijke stevigheid

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

AluSplash Achterwand Milky Way

De lichtheid van materialen en kleuren die de nadruk leggen op duurzaamheid en de natuur, met elk met hun eigen unieke karakter. Licht staat daarbij voor een lichte benadering van wonen en leven. Een monochroom palet van natuurlijke tinten en duurzame, lichtgewicht materialen vormen de basis van een ingetogen en elegante keuken.

Als kleuraccent wordt bij deze 'Lightness' trend gekozen voor zachte watertinten zoals lichtblauw. Er wordt gespeeld met transparantie en reflectie, waarbij glas in diverse vormen en voelbare structuren centraal staat. Wat deze trend vernieuwend maakt, zijn de subtiele zwarte accenten. Dit voegt een verfijnde touch toe aan het ontwerp en vergroot het gevoel van ruimte en daglicht, waardoor de hele keuken lichter aanvoelt.

Subtiel met zachte aardse tinten 

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

Toplaminate Athena - Kraan Selsiuz Copper

Navona van TopLaminate (kunststof) passen perfect in deze trends van 2024. Navona kan het best worden omschreven als 'subtiel'. Het heeft de uitstraling van travertin (kalksteen) met aardse lagen in zachte tinten. Kies voor Greengridz als basismateriaal voor een duurzaam keukenblad. Een andere duurzame optie is de kleur Gray Argo van het nieuwe materiaal Cosmolite. Deze lichtgrijze kleur heeft een warme bruine ader en is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. In de trend van de lichtheid zijn prachtige combinaties te creëren met een achterwand van AluSplash in de kleuren Milky Way, Supernova of Cosmic.

Moodboard voor inspiratie

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

In de collectie van Dekker, die een breed scala aan materialen en kleuren omvat, zijn nog veel meer meer keukenbladen te vinden die perfect passen bij de Lightness trend. Laat je inspireren door dit moodboard dat combinaties maakt voor de trend van volgend jaar. Met verschillende materialen met wolkachtige patronen, zachte beigetinten en licht hout.

Rock nature

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

TopCore Aqua Grey Keukenblad

De Rock Nature die we terug gaan zien in de keuken gaat over robuust en donker. Hier zien we een mix van natuursteen, hout met voelbare nerven, beton en metaal, gecombineerd met gekleurd marmer met opvallende adering.

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

Evora Ceramics Saint Laurent Keukenblad - Kraan Lanesto Urban Sturdy Black

De 'wilde' natuur wordt nagebootst door te variëren met grovere structuren, zichtbare aders en voelbare houtnerven. Voor een luxe ervaring worden deze materialen doorgetrokken in het gehele interieurontwerp, bijvoorbeeld als wanddecoratie en in kasten en tafels.

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

DecorTop Saturnus Keukenblad

Moodboard Rock Nature

FotoDit zijn de keukentrends van 2024

In de Dekker collectie, die uiteenlopende materialen en kleuren omvat, vind je nog veel meer keukenbladen die perfect passen in de trend. Laat je inspireren door dit Rock Nature moodboard waarin je verschillende materialen met grove aderpatronen, donkere kleuren en hout terugziet!

Download hieronder het Dekker keukenmagazine voor meer informatie en inspiratie!

Dekker Zevenhuizen

Jouw keuken en badkamer

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen