Designtegels

Handgemaakte tegels uit alle windstreken

Producten Verkooppunten Brochures Ga naar de website

Het plaatsen van tegels: waar moet je op letten?

Het plaatsen van tegels kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste aanpak en kennis kan het zelfs voor beginners een haalbaar project worden. Tegels plaatsen in verschillende ruimtes vereist verschillende aanpakken. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het plaatsen van Designtegels in ruimtes zoals de badkamer, hal, woonkamer en de keuken; leggen we uit  hoe je de juiste hoeveelheid tegels berekent, en wat je moet weten over tegellijm en voegen. 

1. Tegels in de keuken

De keuken is een ruimte waar tegels vaak worden gebruikt vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke reiniging. Bij het plaatsen van tegels in de keuken is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de apparaten die op de tegels worden geplaatst, zoals koelkasten en fornuizen. Het is belangrijk om zware apparatuur te verplaatsen voordat je begint met tegelen, om ervoor te zorgen dat de tegels stevig blijven liggen. 

2. Tegels in de badkamer

In de badkamer zijn tegels heel populair vanwege hun waterbestendige eigenschappen. Wanneer je tegels gaat plaatsen in de badkamer, is het belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering. Gebruik waterbestendige tegels en voegmiddel en plaats de tegels met een lichte helling in de richting van de afvoer om te voorkomen dat water zich ophoopt. 

Platta Art Deco Blanc vloertegels | Designtegels

3. Tegels in de woonkamer

Tegels kunnen ook een goede keuze zijn voor de woonkamer, omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Bij het plaatsen van tegels in de woonkamer is het belangrijk om te letten op het patroon en de kleur van de tegels, om ervoor te zorgen dat ze goed passen bij de rest van het interieur. Vergeet niet om te juiste tegellijm te kiezen die geschikt is voor de ondergrond. 

Berekenen van de juiste hoeveelheid tegels

Het berekenen van de juiste hoeveelheid tegels kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel om te voorkomen dat je te veel of te weinig tegels koopt. Meet eerst het oppervlakte waar je tegels wilt plaatsen en bereken de oppervlakte in vierkante meters. Tel hier vervolgens 10% extra bij op voor het snijverlies en eventuele breuk tijdens het plaatsen. 

Tegellijm en voegen 

Het kiezen van de juiste tegellijm en voegmiddel is essentieel voor een succesvol tegelproject. Zorg ervoor dat je tegellijm kiest die geschikt is voor het materiaal van de tegels en de ondergrond waarop je de tegels wilt plaatsen. Voegmiddel is belangrijk om te ruimtes tussen de tegels op te vullen en de tegels waterdicht te maken. Kies voegmiddel dat geschikt is voor de tegels en de omgeving waarin ze worden geplaats. Voegmiddel is er in verschillende kleuren, dus kies een kleur die past bij de tegels en de uitstraling van de ruimte.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de verschillende Designtegels? Download hier de brochures

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen