pinterest
Raamdecoratie voor een landelijke keuken

Raamdecoratie voor een landelijke keuken

Landelijke keukens zijn vaak robuust, sfeervol en huiselijk tegelijkertijd. Het is een keuken waar echt in geleefd mag worden. In het ideale geval grenst het aan de eetkamer of is er plek voor een leuk barretje. Het draait om bourgondische gezelligheid! Om de landelijke sfeer nog beter tot z’n recht te laten komen, is het mooi om bijpassende raamdecoratie op te hangen. In dit artikel lees je welke 4 soorten raambekleding geschikt zijn voor een landelijke keuken.

Raamdecoratie in de keuken: aandachtspunten

Iedereen heeft een andere smaak als het op raamdecoratie aankomt. Wel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken: raambekleding voor de keuken moet bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken zijn. De kans is namelijk groot dat er wel eens gespetterd wordt. Let daarom goed op het materiaal van de raambekleding. Daarnaast is het fijn als het relatief goed bestand is tegen vocht. Raamdecoratie hoeft niet volledig vochtbestendig te zijn zoals in de badkamer, maar het is wel belangrijk dat het materiaal lang mooi blijft in een keuken vol stoom. Vergeet tot slot niet om te kijken naar de lichtdoorlatendheid. Wil je (semi) transparante raamdecoratie voor extra privacy of liever volledig verduisterende raambekleding? Houd hier rekening mee tijdens het winkelen.

1. Jaloezieën

Houten jaloezieën op maat passen perfect bij een landelijke keuken. Het is een mooie mix van strakke raambekleding en sfeervol hout. Onthoud wel dat de meeste houtsoorten niet vochtbestendig zijn. Maak ze daarom schoon met een droge stofdoek en plaats ze liever niet te dicht bij de kookplaat. Aluminium jaloezieën zijn wel volledig vochtbestendig.

2. Rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn strak, maar passen door de stof toch erg goed bij de landelijke stijl. Zeker als je kiest voor een neutrale kleur zoals antraciet of beige. Als je de keuken liever een speelse twist geeft, kun je eens kijken naar duo rolgordijnen. Hierbij worden stroken van transparante stof en verduisterende stof afgewisseld. 

3. Vouwgordijnen

Ook een vouwgordijn is een perfecte toevoeging. De stof wordt gedrapeerd wanneer je de raamdecoratie omhoog haalt. Dit zorgt voor een sfeervol effect. Bovendien kunnen sommige vouwgordijnen losgemaakt worden van het systeem, zodat je de stof eenvoudig kunt wassen. Anders maak je de gordijnen gemakkelijk schoon met een licht vochtige doek.

4. Plisségordijnen

Tot slot zijn plisségordijnen een mooie optie voor in een landelijke keuken. De varianten met twee stoflagen (ook wel Duette gordijnen genoemd) hebben een mooie honingraatstructuur. Dit zorgt voor een sfeervolle look, maar heeft ook een isolerende functie. Zo blijft het in de zomer langer koel in huis!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen