pinterest

Alle verschillende soorten raamdecoratie en gordijnen

Gordijnen dienen in eerste instantie natuurlijk tegen pottenkijkers en lichtinval, maar dit is niet het enige waar gordijnen en andere raamdecoratie goed voor is. Gordijnen en andere raamdecoratie hebben namelijk ook een uiterlijke functie. Met de juiste raamdecoratie kun jij de uitstraling van jouw huis een stuk verbeteren. Raambekleding is in super veel verschillende uitvoeringen te krijgen, zodat er voor ieder huis wel een geschikt product voor de ramen te vinden is. In dit artikel bespreken wij de meest populaire soorten raamdecoratie. Kijk voor meer informatie op www.somfy.be.

Veel licht in huis

Ben jij op zoek naar een soort gordijn dat er voor zorgt dat je van buiten niet naar binnen kan kijken, maar nog wel lekker veel licht doorlaat? Dan is vitrage precies wat jij zoekt. Deze soort gordijnen zijn gemaakt van een doorzichtige stof, waar nog veel licht doorheen kan vallen. Deze gordijnen zijn niet zo geschikt voor gebruik in een slaapkamer, maar zijn juist voor in de woonkamer perfect om te gebruiken. Wil je toch een vitrage in de slaapkamer plaatsen voor de sfeer? Dan wordt het aangeraden om iets van een rolgordijn erbij te gebruiken om de kamer toch nog donker genoeg te krijgen om goed in te kunnen slapen. 

Gordijnen voor in de slaapkamer

Als jij op zoek bent naar gordijnen die geschikt zijn voor in de slaapkamer, dan zijn overgordijnen misschien wel een goede optie. Deze soort gordijnen zijn veel dikker dan vitrage, waardoor er weinig licht doorheen kan vallen. De gordijnen zijn hierdoor perfect om op te hangen in de slaapkamer. Wanneer het buiten licht is, zal het in jouw kamer nog steeds donker zijn. Veel mensen vinden deze gordijnen ook fijn voor in de woonkamer. De warmte kan hiermee extra goed buiten gehouden worden. Mensen die houden van donker in huis kunnen ook veel baat hebben bij overgordijnen.

Shutters voor in de woon- en slaapkamer

Shutters zijn een vorm van raamdecoratie die op het raam zijn bevestigd. Je kunt voor de shutters kiezen uit materialen zoals hout, metaal of kunststof. Door de shutters open te draaien kun je zelf kiezen hoeveel licht er naar binnen valt. Met shutters kun je dus veel privacy creëren in je huis. Bovendien kun je er zelf voor kiezen hoeveel licht het huis invalt. Op warme dagen kun je de shutters dan wat verder dicht houden om te voorkomen dat het binnen te warm wordt. Via onder andere somfy.be kun je kijken voor shutters en andere soorten raamdecoratie voor in huis.

De welbekende rolgordijnen

Van rolgordijnen heeft vrijwel iedereen wel eens gehoord. Dit is het meest standaard type gordijn voor in de slaapkamer. Rolgordijnen kunnen immers veel licht tegenhouden en de kamer donker houden. Dit is natuurlijk perfect voor in de slaapkamer. Vaak worden er over rolgordijnen nog andere gordijnen gehangen, om het wat stijlvoller te maken. Door de rolgordijnen verder open of dicht te doen kan de hoeveelheid zonlicht dat binnenvalt worden geregeld. Een groot voordeel is dat de gordijnen in alle kleuren en maten te krijgen zijn.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen