Deze luchtige, goudbruine pannenkoeken zijn een echte traktatie voor ieder moment van de dag. Met hun zachte textuur en lichte zoetheid vormen ze de perfecte basis voor eindeloze variaties en toppings. Of het nu is voor een uitgebreid ontbijt om je dag goed te beginnen, een gezellige brunch met vrienden, of je gewoon zin hebt in iets zoets en lekkers, American pancakes zijn altijd een goed idee!
Zo’n stapel versgebakken American pancakes kan je op de Esse fornuizen ook rechtstreeks op de kookplaat bakken. Hoe leuk is dat! Dus pak je garde en je favoriete toppings erbij, en ga aan de slag.
Ingrediënten
230 gram bloem2 theelepels bakpoeder50 gram suiker½ theelepel zout2 eieren3 dl melk
1. Verwarm de gietijzeren kookplaat van de Esse-cooker tot ongeveer 2/3 van de maximale stand of gebruik de rechterkant van de houtgestookte Esse.
2. Meng bloem, bakpoeder, suiker, zout, eieren en melk in een kom.
3. Klop het beslag met een handmixer glad.
4. Vet de plaat van het Esse fornuis in met een keukenpapiertje met wat olie.
5. Giet 3 of 4 hoopjes beslag op de plaat. Zodra de bovenkanten mooi droog zijn en er gaatjes in vallen, draai je ze met een spatel om en bak je ook de andere kant bruin.
Houd de pannenkoekjes warm in een voorverwarmde, afgedekte schaal in de onderste oven die op 100 graden is ingesteld en serveer met suiker, boter en kaneel, of met stroop.
Stroop of ahornsiroop kun je vast wat voorverwarmen door het in een kannetje op het bovenblad van de Esse achter de plaat neer te zetten.
Gebruik een stevige ijzeren spatel
Esse biedt zowel hout- als elektrisch gestookte fornuizen aan, en er zijn talrijke mogelijkheden om breedtes en functies te combineren. Je kan rechtstreeks op de kookplaat bakken van zowel de elektrische modellen als enkele houtgestookte kachels van Esse Cookers.
Recept en foto: Saskia Schepers, Cookerathome.nl
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!