pinterest
Topapparaten voor je slimme keuken

Topapparaten voor je slimme keuken

Wie zelf kookt, eet meestal veel gezonder. Maar dan moet je er wel net zin in hebben om na een lange werkdag nog een uur in de keuken te gaan staan. Daarbij is lang niet iedereen ook een echte sterrenchef. Dus bestaat er altijd een kans dat het gerecht minder lekker smaakt dan zoals het er op een plaatje uitzag. Een slimme keuken denkt met je mee. Door deze slimme kookgadgets in huis te halen, zet je elke avond weer iets lekkers op tafel. En snel ook.

Apps en veiligheid

De apparaten die we zo gaan opsommen, zijn slim omdat ze verbinding maken met het internet. Via een app op je smartphone kun je ze van een afstand instellen en aansturen. Maar zoals voor alle digitale apparaten geldt, kunnen ook deze slimme keukenapparaten gehackt of met malware geïnfecteerd worden. Hackers kunnen dan zomaar meekijken via een babyfoon, je alarminstallatie uitschakelen of gesprekken afluisteren via je slimme speaker.

Met unieke wachtwoorden, antivirussoftware en regelmatige updates kun je veel ellende voorkomen. Daarnaast is het ook sterk aanbevolen om een VPN te gebruiken. Je kunt de VPN installeren op je smartphone, laptop en andere afzonderlijke apparaten. Maar soms is dat niet mogelijk. De makkelijkste en meest complete manier om VPN voor meerdere apparaten in te zetten, is door de VPN te installeren op je router. Dan bescherm je in een keer alle apparaten die ermee verbonden zijn.

Slimme keukenapparaten

Slimme lampen, slimme speakers, slimme thermostaten en slimme stofzuigers kennen we inmiddels wel. Grote kans dat jij zelf een of meer van deze domotica in huis hebt. Ze kunnen ons veel tijd besparen bij dagelijkse bezigheden en zelfs onze persoonlijke veiligheid vergroten. Dat geldt ook voor de tijd die we in de keuken doorbrengen. Met deze keukengadgets kook ook jij de sterren van de hemel:

Slimme oven

Met een slimme oven kun je je leven voorgoed veranderen. Doe al die stoompannen, rijstkokers, airfryers, braadpannen en barbecues maar de deur uit. Vanaf nu heb je maar één apparaat nodig om je maaltijden op allerlei manieren te bereiden. Je hoeft niet steeds heen en weer te lopen om te kijken of de oven al voorverwarmd is, en of je gerecht al gaar is. Met één blik op de app weet je precies wanneer het etenstijd is.

Slimme koelkast

Je komt thuis met twee volle boodschappentassen. Maar de melk die je morgen voor het ontbijt nodig hebt, zit er niet in. Met een slimme koelkast is dat verleden tijd. Via de app kom je te weten welke voedingsmiddelen je nog op voorraad hebt en welke niet. Slimme koelkasten kunnen zelfs recepten voor je bedenken met de ingrediënten die wel aanwezig zijn.

Slim koffieapparaat

Goedkoop zijn ze niet. Maar de echte koffiefanaten investeren graag in het perfecte kopje koffie. Het enige wat je hoeft te doen, is je kopje eronder zetten. Met de bijbehorende app regel je de rest. Als je ’s ochtends de keuken inloopt, word je meteen getrakteerd op de verrukkelijke geur van vers gezette koffie.

Slimme keukenweegschaal

Met een slimme keukenweegschaal geef je je keuken op een betaalbare manier een upgrade. Leg het voedingsmiddel op de weegschaal. Open daarna de app, typ het voedingsmiddel in en je ziet meteen welke voedingsstoffen het middel bevat en hoeveel. Je kunt de weegschaal zelfs koppelen aan je Fitbit. Dit is dus een perfect apparaatje voor wie bewust bezig is met gezondheid en calorie-inname.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen