pinterest
De zwarte keuken

De zwarte keuken

Een zwarte keuken is dé trend in keukenland. Keukens met zwarte fronten hebben een stijlvolle uitstraling en passen bij een landelijke-, een klassieke en een moderne woonstijl. Benieuwd of een zwarte keuken bij jou past? We geven je volop inspiratie met vele voorbeelden van zwarte keukens en bijpassende werkbladen, inbouwapparatuur en accessoires.

FotoDe zwarte keuken

Designkeuken Modulnova Blade

Wanneer je een hippe keuken wilt, dan kies je hem zo donker mogelijk. Natuurlijk zien niet alle zwarte keukens er hetzelfde uit; je kunt kiezen voor glans, mat of gelakt hout. Bovendien is zwart goed te combineren met bijvoorbeeld houten elementen of met lichtere kleuren. Sommige mensen kiezen voor totaal zwart. Voor hen is er genoeg keus: van zwarte kranen en spoelbakken tot all black fornuizen en inbouwapparatuur. Bedenk het en het is verkrijgbaar in zwart!

FotoDe zwarte keuken

Inductiefornuis Steel

Ga je voor 'All Black', dan is er schitterende keukenapparatuur helemaal volgens de laatste trends en met moderne technieken. Zoals het nieuwste inductiefornuis met FLEXinductie en twee ovens van Steel. 

FotoDe zwarte keuken

SieMatic Lifestyle Pure

Tegenstellingen kunnen samen een prachtige combinatie vormen. Een moderne, zwarte keuken is goed te combineren met een klassiek interieur. Dat zie je in dit authentieke klassieke appartement in Parijs, waar de zwarte minimalistische SieMatic keuken perfect op zijn plaats is.

FotoDe zwarte keuken

Een zwarte keuken komt het beste tot zijn recht in een ruimte waar voldoende licht is en die niet te klein is. Wanneer je een zwarte keuken wilt laten opvallen of laten stralen, kan je bijvoorbeeld variëren met materialen, vormen en kleuren.

FotoDe zwarte keuken

Eilandafzuigkap Wave Fashion for Kitchen

In deze zwarte keuken zijn heel stijlvol witte vlakke toegevoegd, die worden onderbroken door zwarte elementen. Zo heeft het witte werkblad branders van Pitt Cooking en de witte wand zwarte inbouwapparatuur. De schitterende zwarte afzuigkap in de vorm van een hanglamp komt met de witte achterwand extra goed tot zijn recht.

FotoDe zwarte keuken

Poggenpohl Design by Porsche p7350

Deze zwarte design keuken van Poggenpohl heeft een zwart keukenblok, en lichtgrijze bovenkasten. Dat houdt de keuken licht en geeft deze een echte design uitstraling. Bij Porsche weten ze per slot van rekening wel wat design is...

FotoDe zwarte keuken

SieMatic Urban

Doordat de SieMatic Urban keuken bestaat losse elementen, kan je eenvoudig verschillende kleuren kiezen. De hoge zwarte kasten zijn hier afgewisseld met fronten in geborsteld roestvrij staal. Wat een mooi effect! Door de onconventionele vorm is het keukeneiland een ideaal leef- en werkcentrum. Lees meer

FotoDe zwarte keuken

Of kies voor mat zwart, zoals deze greeploze zwarte keuken van Tieleman Keukens. Matte keukens hebben als voordeel dat je er niet snel vingerafdrukken op ziet. Ook weerspiegelen ze niet, waardoor je geen last hebt van schittering. 

FotoDe zwarte keuken

Ook Piet Boon is een master in design. Deze robuuste design keuken is volledig met beton bekleed en is ontworpen om eenvoud te scheppen rondom het koken. Lees hier meer

FotoDe zwarte keuken

Falmec Circle.Tech afzuigkap Sophie

Kies je voor een zwarte keuken, dan kies je ook voor zwarte keukenapparaten. Zoals bijvoorbeeld de zwarte afzuigkap Sophie van Falmec. Door de sierlijke ronde vorm is deze afzuigkap een opvallende verschijning boven de kookplaat >> lees meer

FotoDe zwarte keuken

SieMatic Urban Lifestyle via Fooddeco

Hou je van een Scandinavische woonstijl? Dan is de zwart-wit combinatie misschien wat voor jou. Met lichte wanden en een lichte vloer komt je mooie zwarte keuken bovendien nog beter tot zijn recht. Deze prijswinnende SieMatic keuken kent een bijzonder verhaal. Lees het hier

FotoDe zwarte keuken

Restyle XL

Word jij warm van een landelijke woonstijl? Ook dat is een mooie match met zwart. We hebben het dan wel over houten keukens, afgewerkt met donkere beits en vaak moderne keukenapparatuur. Het fronten van het robuuste kookeiland van deze Restyle XL keuken geeft een industriële touch en de houten hoge bartafel met zwarte stalen poten is een echte eye-catcher! 

FotoDe zwarte keuken

De 4 mm dikke AluSplash achterwanden van Dekker Zevenhuizen hebben aluminium als basis en zijn afgewerkt met een duurzame uv-bestendige coating. Ze zijn hittebestendig en eenvoudig schoon te maken. De platen kunnen precies op maat worden gemaakt. Ook zijn er twee standaardmaten voor achter de kookplaat (60 x 74 cm en 90 x 74 cm).

All Black inbouwapparatuur

FotoDe zwarte keuken

De neutrale tint Graphite Grey van de Neff inbouwapparatuur kan overal mee worden gecombineerd. Het vormt een mooi geheel vormt met een donkergrijze of zwarte keukenwand en in een lichte keuken creëert het juist een strak contrast. Zeker wanneer je meerdere inbouwapparaten combineert en ze met de SeamlessCombination verbindingsstrips naadloos één geheel laat vormen. Met de strips combineer je twee apparaten die boven elkaar geplaatst zijn, zoals twee ovens of een oven en een warmhoudlade.

En vergeet niet de zwarte kokendwater kraan als mooie eyecatcher...

FotoDe zwarte keuken

Zwarte kokendwaterkraan Quooker Fusion Black

Je hoeft overigens niet te kiezen voor een volledig zwarte keuken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de kleur zwart terug te laten komen op je favoriete plek. Wat dacht je van een donkere kastenwand met zwarte inbouwapparatuur in combinatie met een lichter kookeiland? De mogelijkheden met zwart zijn eindeloos.

Ben je overtuigd van zwart voor jouw keuken? Bezoek dan eens een showroom om keukens live te bekijken en vraag advies aan de verkoopadviseurs. Succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen