pinterest
Stijlvolle keukenkranen

Stijlvolle keukenkranen

Op het gebied van keukenkranen volgen de innovaties elkaar in rap tempo op. Direct kokend water of water zonder dat de kraan hoeft te worden aangeraakt; kranen zijn tegenwoordig heuse pareltjes in de keuken. De perfecte keukenkraan bestaat voor iedereen, het is nu alleen nog maar zaak u goed te laten informeren.

FotoStijlvolle keukenkranen
Quooker zwart

Intensief gebruik

Handen wassen, water tappen, groenten spoelen, een emmer vullen: een keukenkraan wordt intensief gebruikt, zo’n twintig keer per dag is geen uitzondering. De kraan wordt eigenlijk vaker gebruikt, dan in eerste instantie wordt gedacht. Het is dan ook verstandig om voor duurzaamheid te kiezen. Maar het oog wil natuurlijk ook wat.

FotoStijlvolle keukenkranen
Blanco volumekraan

De ideale keukenkraan is dan ook een combinatie van design en functie. In het algemeen geldt: hoe duurder de kraan, des te beter de kwaliteit en hoe langer de garantie. Kwaliteit staat of valt met het materiaalgebruik. De meeste kranen zijn gemaakt van messing. Hierop wordt een beschermende nikkellaag aangebracht waarna de kraan zijn uiteindelijke finish krijgt. Meestal is dat glanzend of mat chroom. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere finish, zoals koper, zilver, goud of matgeborsteld staal. Liever wit, zwart of brandweerrood? Technische innovaties maken ook deze kleuren mogelijk.

FotoStijlvolle keukenkranen
Quooker Fusion Gold

Strak en modern

Wie houdt van strak, kiest waarschijnlijk voor een eengreeps mengkraan zonder toeters en bellen. Bij eengreeps mengkranen wordt de waterhoeveelheid en -temperatuur met één hand bediend. Keramische schijven in de kraan zorgen voor een soepele bediening. In een landelijke keuken komt het klassieke design van een tweegreeps mengkraan, met twee knoppen voor heet en koud water, wellicht beter tot zijn recht. Let erop dat de knoppen niet al te glad zijn; ook met natte of vette handen moeten ze goed kunnen worden bediend. Liefhebber van perfecte hygiëne? Kies dan voor een elektronische kraan of een kraan met infraroodbediening. Een sensor ‘ziet’ wanneer de kraan aan en uit moet. Dat maakt het aanraken van de kraan overbodig.

Kook-water-kranen

De kokend- of heet-water-kranen winnen snel aan populariteit en zijn al in veel keukens naast de ‘gewone’ kraan te vinden. Tegenwoordig zijn ze er ook als complete mengkraan, waar zowel warm en koud, als kokend water uit komt. Het kokend water staat meteen klaar in een reservoir, waardoor je op elk moment van de dag kokend water kan tappen. Om de veiligheid te waarborgen, hebben kokend-water-kranen tegenwoordig inventieve kindveilige bedieningsknoppen zoals tiptoetsbediening of dubbel-druk-draai-bediening. Handig, mooi, hygiënisch en veilig. Bovendien komt het water niet als een harde straal, maar als een soort nevel uit de kraan.

FotoStijlvolle keukenkranen

Waterbesparend

Niet alleen de kraan, ook de montage is van invloed op de uitstraling. De kraan kan direct op het aanrechtblad worden gemonteerd, maar bijvoorbeeld ook in de wand. Ook voor de keuken bestaan driegats kranen waarbij de knoppen separaat naast de kraan worden gemonteerd. Om het helemaal af te maken is de combinatie met een ingebouwd zeeppompje een optie, waarbij het reservoir onzichtbaar is weggewerkt. Zuinigheid is eveneens een criterium. Een eengreeps kraan is zuiniger dan een tweegreeps kraan, omdat deze sneller de juiste temperatuur bereikt. Ook zijn er waterbesparende kranen, die het water met lucht mengen en daardoor toch een krachtige straal hebben. Duurt het erg lang voordat je warm water uit de keukenkraan kan tappen? Misschien is een keukenboiler dan een oplossing. Deze geeft direkt warm water uit de keukenkraan en en kan water- en energieverspilling tegengaan. De keukenboiler is eenvoudig te installeren in het keukenkastje.

FotoStijlvolle keukenkranen
Quooker Flex

Lange kraanuitloop

Keukenkranen hebben over het algemeen een langere uitloop dan sanitairkranen, zodat er ook een hoge soeppan onder past. De kraanuitloop is dan ook meestal draaibaar en soms ook verstelbaar. Een uitloop mag uiteraard nooit groter zijn dan de breedte en diepte van de spoelbak, maar dient wel genoeg ruimte te bieden aan grote pannen en vergieten. Heel handig is daarom een uittrekbare hand- of vaatdouche.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van Kranen voor de keuken naar het overzicht van keukenKranen of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoStijlvolle keukenkranen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen