pinterest
Sfeervol! Portugese tegels in de keuken

Sfeervol! Portugese tegels in de keuken

Met keukentegels geef je de keuken de sfeer die jij wilt, of dat nu in een keuken met landelijke sfeer, of in een moderne keuken is. Wij zijn al jaren fan van Portugese cementtegels, die een prachtige eyecatcher in elke ruimte zijn. Maar zijn deze patroontegels ook geschikt voor de vloer van de keuken, die behoorlijk wat te verduren heeft? We hebben het voor je uitgezocht.

Keukentegels

Designtegels is specialist op het gebied van handgemaakte Portugese cementtegels, dus een goede plek om te vragen hoe geschikt deze egels zijn voor de keuken. Zij brachten mooi nieuws: door de tegels op de juiste manier te impregneren, zijn ze perfect geschikt voor de keuken en trouwens ook voor de badkamer. Je moet het niet erg vinden om de vloer van tijd tot tijd te onderhouden met een speciaal product, maar dan kun je met een gerust hart voor de schitterende portugese vloertegels kiezen en van de keukenvloer een pronkstuk maken.

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken

Voor elke keukenstijl een passende tegel

Er is een grote diversiteit aan kleuren, patronen en randen, waardoor er voor elke keukenstijl een perfecte tegel is. Met Portugese cementtegels (ook wel patroontegels genoemd) kan je een prachtige keukenvloer creëren. Ook als de keuken super strak en modern is, is de combinatie met deze traditionele tegels verbluffend mooi.

Een keuken wordt intensiever gebruikt dan veel andere ruimtes, waardoor goed onderhoud belangrijk is. De cementtegel is helemaal waterbestendig als deze na het leggen geïipregneerd is. Bij Designtegels, krijg je hierover goed advies en het juiste impregneermiddel speciaal voor de keuken. 

De toplaag van de motieftegels is ongeveer 5 mm dik. Hierdoor kunnen de tegels tegen een stootje en zullen er niet zo snel krassen of gaten te zien zijn. En je kan gerust vloerverwarming aanleggen onder de tegels zolang je maar zorgt dat de tegels op een egaal oppervlak komen te liggen.

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken

Wandtegels keuken

En wat te denken van de schitterende handgemaakte wandtegels? Ook deze zijn door het juiste onderhoud perfect geschikt voor de keuken. Wanneer je ze goed impregneert haal je de vetspetters en kookvlekken er in een handomdraai vanaf!

Inspiratie keukenvloeren & -wanden

De keuze is natuurlijk reuze, dus we geven je met veel plezier een impressie van de mogelijkheden!

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken

VN Azule 09 is een handgemaakte Portugese cementtegel van 20.00x20.00 cm van het merk Azule. Deze tegel kan zowel als wandtegel en vloertegel worden gebruikt.

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken

De tegels geven de witte, greeploze keuken een warme en unieke look. Natuurlijk passen de tegels ook prachtig bij een keuken in landellijke stijl

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken 

VN Gris 06 is een handgemaakte Portugese cementtegel van 20.00x20.00 cm van het merk Azule. Het betreft een patroontegel met 1 compleet motief op een tegel.

FotoSfeervol! Portugese tegels in de keuken

Deze tegel kan ook heel goed als wandtegel worden gebruikt. Wanneer deze geïmpregneerd zijn, kunnen ze perfect tegen vetvlekken en andere kookvlekken.

Onderhoud van de cementtegels

De cementtegel heeft wel wat "liefde" nodig. NOOIT schoonmaken met bijtende, blekende middelen maar alleen met groene zeep of Dweilzeep. Deze zorgt voor een extra beschermlaag op de tegel waardoor vuil er ook niet in kan trekken. Daarnaast kan het zijn dat na een bepaalde tijd de tegel wat vies is, ook hiervoor heeft Designtegels eigen producten. Afhankelijk van wat voor vuil het is, vet of kalk is er een middel. 

Designtegels

Handgemaakte tegels uit alle windstreken

Download de brochure

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen