5X tips die geld, tijd en energie besparen in de keuken

Een glanzende keuken is niet alleen goed voor je humeur, maar het vermindert ook het energieverbruik en verlengt de levensduur van je apparaten. Hoe je dit kunt bereiken zonder wekelijks urenlang schoon te maken en dure reinigingsmiddelen te gebruiken, vertelt keukenmerk ETNA in 5 handige tips.

Tip 1 en 2

Maak gebruik van de zelfreinigende functie met stoom (hydrolyse) of hoge temperaturen (pyrolyse) om aangekoekte resten in de oven te verwijderen. Reinig de buitenkant van de oven met een mild sopje en veeg deze af met een zachte doek om vlekken te voorkomen. Gebruik ook voor de inductiekookplaat een doekje met warm water of wat afwasmiddel voor vetvlekken en etensresten. Vermijd het gebruik van citroensap, schuursponsjes, schuurmiddelen en soda om beschadigingen te voorkomen.

Tip 3 en 4

Reinig regelmatig de roosters van de afzuigkap regelmatig om te voorkomen dat vet en stof zich ophopen, waardoor de afzuigkap harder moet werken. Maak ze schoon met een sopje of plaats ze in de vaatwasser. Over die laatste gesproken, ook de vaatwasser maak je regelmatig schoon. Bij een onfrisse geur haal je het filter eruit, verwijdert vuil en etensresten, controleer de sproeiarmen en reinig de rubberen rand in de deur. Laat de vaatwasser eens in de zoveel tijd op de hoogste temperatuur draaien om bacteriën te verwijderen.

Tip 5 

Reinig en ontdooi de koelkast en vriezer twee keer per jaar. Vergeet niet het rubber rondom de koelkast schoon te maken met een oude tandenborstel en mild afwasmiddel. Gebruik geen bijtende middelen. No-Frost Plus-functies in vriezers voorkomen ijsvorming en verminderen energieverbruik. Overweeg de ETNA Retro koel/vriescombinatie met No-Frost Plus om nooit meer te hoeven ontdooien en handige functies voor het bewaren van voedsel. Met deze vijf eenvoudige en doeltreffende schoonmaaktips houd je je keuken sprankelend schoon en je apparaten in topvorm.

Voor meer informatie over deze moderne keukenapparatuur van ETNA, download de brochure en vraag hieronder de brochure aan.

ETNA

ETNA maakt kwaliteit betaalbaar, al meer dan 165 jaar

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen