pinterest
Dit is de ideale Nederlandse keuken en 5 trends

Dit is de ideale Nederlandse keuken en 5 trends

Keukenmerk ETNA wil graag weten wat er leeft onder de consumenten. Daarom onderzoeken ze regelmatig de markt om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Om een beeld te krijgen van hoe de ideale keuken er uitziet, vroeg werden ruim 1.000 Nederlanders naar hun wensen en ideeën gevraagd.

Functioneel en gezellig

FotoDit is de ideale Nederlandse keuken en 5 trends

Het onderzoek werd ruim omgezet en wat blijkt, 34% van de Nederlanders wil binnen nu en twee jaar een nieuwe keuken kopen of hun eigen keuken opknappen. Hoewel 15% van de Nederlanders op dit moment met een nieuwe keuken bezig is, heeft al meer dan 40% wel een beeld van hoe zijn of haar droomkeuken er uit moeten zien.

Bijna alle ondervraagden zijn het over hetzelfde eens, de keuken is niet alleen een functionele ruimte maar moet bovenal een gezellige leefruimte zijn om samen te eten en te werken. In Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en in het zuiden van het land doet de keuken ook dienst als ‘werkkamer’.

Landelijk versus klassiek

FotoDit is de ideale Nederlandse keuken en 5 trends

Een moderne keuken is bij 43% de favoriet, gevolgd door een industriële (22%), een klassieke (20%) en landelijke (15%) stijl. Meer dan helft van de jongere doelgroep tot 35 jaar kiest voor een moderne keuken. In de leeftijdsgroep van 50 tot 65 jaar verschillen de smaken enorm. Omdat de keuken steeds meer een leefruimte wordt, krijgen apparaten ook andere rollen. Zo zegt 48% dat de koelkast best mag opvallen.

Lees hier ook: Koelkasten vrijstaand of inbouw

Keukentrends

FotoDit is de ideale Nederlandse keuken en 5 trendsEen meerderheid wil graag een kookeiland in huis. Op nummer twee staat een vervanging van de gaskookplaat voor inductie, gevolgd door de inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. Duurzaamheid in keukenapparatuur is ook belangrijk op vier. En als laatste in de top vijf keukentrends is de toevoeging van Smart Home functies. Denk hierbij aan het bedienen van je vaatwasser of oven door middel van een device.

De producten in dit artikel zijn van etna.nl. Download hieronder de catalogus met informatie over alle keukenapparaten

ETNA

ETNA maakt kwaliteit betaalbaar, al meer dan 165 jaar

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen