pinterest
Tegeltjesmuur in de keuken: inspiratie en tips!

Tegeltjesmuur in de keuken: inspiratie en tips!

In de keuken kun je vele stijlen creëren door te kiezen voor een specifiek soort wandtegel, je kunt hiermee de bestaande sfeer van de keuken versterken, of juist een andere look geven. Doe dus je voordeel met de achterwand tegel, want de keuze is ruimer dan ooit. Laat de tegels plaatsen óf kies voor de techniek van de zelfplakkende tegel. Wandtegels zorgen ervoor dat de achterwand beschermd blijft tegen opspattend vuil en vet; een must dus.

Wandtegels geven je keuken een eigen uitstraling

De tegels in je keuken kunnen geheel opgaan in de uitstraling van de keuken wanneer je voor dezelfde kleur kiest, maar je kunt er ook geweldig mee accentueren. Tegels achter het fornuis als accent tegel zijn ook weer populair. Kortom: wil je wandtegels kopen, dan bestaat er echt een heel ruime keuze om precies de juiste uitstraling te creëren.

Tegels met motief

Tegels met motief geven iedere keuken een eigen aanzicht, het zijn eyecatchers en je kunt zelf kiezen hoe je het motief precies vorm gaat geven. Dergelijke tegels lenen zich ook uitstekend achter het fornuis, ze creëren een landelijke, authentieke look & feel. Daarbij passen ze zowel bij een landelijke als moderne keuken.

Mozaïek tegels

Mozaïek tegels zijn altijd goed, deze kleine tegeltjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleurenpaletten. Iedere keuken krijgt hiermee een eigen stempel en uitstraling. Ze passen ook bij vrijwel iedere keuken. Het leuke is dat je met zelfklevende mozaïek tegels zelf de achterwand van je keuken kunt plaatsen; er komt geen klusser meer aan te pas op deze wijze.

Antiek-look tegels

Om een keuken een absoluut authentieke sfeer te geven, vormen antieke (maar meestal antiek-look) achterwand tegels een prachtige keuze. Deze wandtegels zien eruit alsof ze uit een oude hoeve afkomstig zijn, het staat voor lang vervlogen tijden. Om de keuken een bijzonder fraaie landelijke sfeer te geven is dit dé perfecte keuze.

Horizontale rechthoekige wandtegels

Voor de moderne keuken zijn horizontaal gelegde, rechthoekige wandtegels een mooie keuze. Durf te kiezen voor wandtegels met een matte afwerking, dit type tegel hoort echt bij de strakke, moderne keuken. Dergelijke wandtegels zijn in vele afmetingen en alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Ultra modern is de mat zwarte, horizontaal geplaatste wandtegel.

Witte wandtegels

Witte wandtegels zijn in vele formaten en afwerkingen verkrijgbaar en vormen een harmonieus geheel met de witte keuken, daarbij springen hoogglans witte wandtegels helemaal uit het oog. Een hele mooie, en ook wat veilige keuze.

Overige materialen

Wandtegels zijn bedoeld als spatwanden, ze zijn gemakkelijk te reinigen, maar met name achter het fornuis bestaan er meer opties dan alleen wandtegels. Zo vormt RVS een prachtige achterwand achter het fornuis, of de kunststof wand. Juist door dergelijke materialen te combineren met een tegelwand, krijgt de keuken een bijzonder en speels karakter. Kies overigens altijd voor hoogwaardige materialen; een kleine investering voor een langdurig mooi effect.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen