pinterest
Onderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijk

Onderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijk

Achterwanden moeten ijzersterk zijn. Ze bepalen voor een groot deel ook de sfeer van je keuken. Met teksten en opvallende kleuren maak je een persoonlijke sfeer. Ook tegels zijn geschikt op deze plek. Omdat ze watervast en vochtbestendig zijn. Denk aan kleurige mozaïektegeltjes met speelse patronen of stoere hardsteen tegels in een groot formaat. Populair zijn ook tegels in opvallende kleuren, voorzien van duidelijke voegen. 

Persoonlijk deel van je keuken

FotoOnderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijk Qua materiaal en sfeer is de achterwand een belangrijk onderdeel van je keuken. Het neemt namelijk een enorm vlak in. Gelukkig heb je de keuze uit veel verschillende stijlen, zoals allerlei kleuren, tegels, een foto of illustratie, kunststof, aluminium, rvs, natuursteen, graniet en glas. Maar je kunt de achterwand ook opdelen in kleinere vlakken. Het deel dat de meeste spetters opvangt tijdens het koken en afspoelen, bekleed je met hitte -en vlekbestendig materiaal. 

Aluminium

FotoOnderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijkAluminium is een populair als achterwand. Het is kras -en slijtvast, hittebestendig en verkrijgbaar in meer dan 200(!) kleuren. Na het schoonmaken blijven er geen strepen achter en ook voor vingerafdrukken is dit materiaal ongevoelig. Omdat aluminium tot een lengte van 6 meter verkrijgbaar is, zijn er geen voegen en naden waar vuil zich tussen kan ophopen. Specialist in aluminium achterwanden is Bokmerk.

Tegels

FotoOnderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijkMet tegels kun je alle kanten op wat betreft kleuren, figuren en formaten. Effen, mozaïek, tegels met een werkje, klein of groot. Deze Bejmat Atlas Petrol tegels van Designtegels zijn handgemaakt in Marokko. Ze worden op speciale wijze uit klei gevormd, gedroogd in de zon en afgebakken in een authentieke olijfpitoven. Deze tegel heeft daardoor een levendig oppervlak met prachtige kleurnuances. Het leuke van deze steen is dat je ‘m in verschillende patronen kunt leggen.

The Wall

FotoOnderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijkThe Wall by Dekker is een creatieve en innovatie achterwand. Dat heeft alles te maken met de rails die erin verwerkt zijn, zodat je heel eenvoudig verschillende accessoires aan je achterwand kunt klikken. Het unieke achterwandsysteem is een frame van 4cm dik dat kan worden afgewerkt met materialen van Dekker Zevenhuizen, zoals Evora Ceramics, composietsteen, Glass en TopCore. Kies je voor hetzelfde materiaal als je keukenblad of ga je voor contrast? Het leuke van The Wall is dat ie nooit saai is. Want je kiest zelf de accessoires die je eraan wilt hangen. Denk aan telefoonopladers en lampjes tot kruidenrekjes, een lief kaartje en een keukenrolhouder. 

Verf

FotoOnderhoudsarm, hittebestendig en persoonlijkDe achterwand schilderen is een snel en eenvoudig klusje. Uiteraard is niet elke verf hiervoor geschikt. Kies afwasbare schrobvaste verf, die vochtbestendig is. Anders gaat je achterwand bladderen en schimmelen. Schrobvaste verf klasse 1 wordt aangeraden, omdat vuil dan makkelijk van de wand te verwijderen is. Een voorbeeld is Flexa Easycare Keuken. 

Meer weten over de mogelijkheden van achterwanden? Vraag hier gratis brochures aan en bekijk voorbeelden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen