10 X Keukentrends voor 2017

10 X Keukentrends voor 2017

Wat zijn de keukentrends van 2017? Omdat de keuken meer en meer wordt betrokken bij de woonkamer, is de woonkeuken in 2017 weer zeer geliefd. Het kookeiland hoort daar (gelukkig) ook weer bij. Dit jaar gaat de voorkeur vooral uit naar zwevende kasten voor een ruimtelijk gevoel en groene planten maken de keuken extra sfeervol.  En omdat er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van keukenapparatuur, laten wij ook daar de trends zien. Ontdek de 10 keukentrends van 2017!

1. Zwevende keukenkasten & brede keukenlades

In 2017 gaan we steeds meer “zwevende” keukenkasten zien en dat is zeker niet onterecht! Deze kasten zorgen er namelijk voor dat de keuken ruimtelijker oogt, wat een luxe uitstraling geeft aan een grote keuken en ideaal is voor een kleinere keuken.

Keukentrend 2017 - zwevende keukenkasten van witte hoogglans keuken next 125 nx501
De kasten hangen los van de grond en geven de keuken een luxe uitstraling. Bovendien is de vloer onder de kasten extra gemakkelijk schoon te maken. En waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het makkelijk kan?! Foto: next125 - Bekijk hier meer foto's van deze keuken.

Keukentrend 2017 - zwevende keukenkasten en horizontale, brede keukenkasten en keukenlades. Schuller keuken via Tieleman Keukens
Extra brede keukenlades en het gebruik van minder bovenkasten zorgen ook voor een ruimtelijkere opstelling. Er is een verschuiving richting horizontale (brede) keukenkasten en -lades ontstaan. Wij snappen de trend, want de brede kast zorgt voor meer en efficiënter gebruik van de opbergruimte. Daarnaast heb je minder kasten en lades in de keuken, waardoor deze ook strakker oogt. Foto: Schuller Nextline NL501 keuken, geplaatst door Tieleman Keukens - Lees hier meer over deze keuken!

2. De woonkeuken

"Hier vind ook een (ontbijt)bar aan een kookeiland waar gezeten en gegeten kan worden.

De keuken is een verlenging van de woonruimte geworden en we zien dan ook voor 2017 dat keukentrends steeds meer samenkomen met de woontrends. Dat maakt de woonkeuken dit jaar weer een belangrijke speler in de top 10 van keukentrends.

Keukentrend 2017 - woonkeuken met ontbijtbar. Keuken van oud hout via RestyleXL
Vaak zien we dat de woonkeuken uit twee delen bestaat. Aan de ene kant een keukenblok tegen de wand waar onder andere de spoelunit, de losse keukenapparaten en de afwasmachine staan. Het andere deel is vaak een losstaand blok: een kookeiland. Hier spotten we steeds vaker een (ontbijt)bar waar gezeten en gegeten kan worden. Deze keukentrend was ook het afgelopen jaar te zien en zal de komende jaren steeds meer aan populariteit winnen. De keuken van oud eikenhout op de foto is van RestyleXL.

Bekijk hier meer woonkeukens met een kookeiland.

3. Kleuren uit de natuur

"Mosgroen, vergrijsd blauw, maar ook steenkleuren als grafietgrijs en beton zijn echte trendkleuren voor de keuken in 2017

We zien veel natuurlijke materialen en kleuren terug in de interieurtrends en ook in de keuken wint het gebruik van aardse kleuren snel aan populariteit. Mosgroen, vergrijsd blauw, maar ook steenkleuren als grafietgrijs, marmer en beton zijn echte trendkleuren voor de keuken in 2017. En hout of houten accenten mogen daarbij niet ontbreken. We geven je een paar voorbeelden:

Keukentrends 2017 - Keuken met kleuren en materialen uit de natuur. Hout, grijs blauw (kalkmat inflatable blue), marmeren schaal en groen kruiden #trends #keuken #notmypic
Een prachtig voorbeeld van een keuken met kleuren en materialen uit de natuur. Houten handgemaakte keuken met stenen werkblad, marmeren schaal, groene kruidenplanten en de muur in een grijsblauwe trendkleur geschilderd. De kleur vonden wij terug bij Histor - kalkmat inflatable blue. De foto komt van Pinterest.

Keukentrend 2017 - keukens in kleuren uit de natuur. Aardse kleuren en steenkleuren zoals het grafietgrijs van designkeuken Modulnova Blade #trends #interieur #kleur #keuken
Designkeuken Blade van Modulnova is hier uitgevoerd in grafietgrijs. Deze donkere, koele steenkleur straalt pure elegantie uit en onderstreept het ingetogen design. De kleur maakt rechte lijnen zachter en geeft de keuken een unieke uitstraling. Bekijk hier meer foto's van Modulnova Blade en vraag vrijblijvend een brochure aan.

Keukentrends 2017. Mosgroene handgemaakte tegeltjes uit Marokko via Designtegels. De keuken is uit het programma verbouwen of verhuizen van VTWonen #vtwonen #keukentrends
Mosgroene handgemaakte Bejmat wandtegeltjes uit Marokko van Designtegels.nl in een door de VT Wonen stylisten ontworpen keuken. Bejmat tegels zijn vrij nieuw in Nederland en worden momenteel als erg hip en populair gezien - Foto: TV-programma verhuizen of verbouwen. Lees hier meer over deze prachtige wandtegeltjes.

Keukentrends 2017 - betonlook! Werkblad van Lightbeton via Dekker Zevenhuizen met gasbranders van Pitt Cooking
Het gebruik van beton of materialen met betonlook in de keuken is een doorzettende trend en verwacht wordt dat deze look de boventoon gaat voeren. Op de afbeelding zie je een stoer werkblad van LightBeton® met kookpitten van PITT Cooking. Dit materiaal van Dekker Zevenhuizen heeft de stoere uitstraling van echt beton, maar door de lichtgewicht kernplaat is het 60% lichter. Toch is het minstens zo robuust en onverwoestbaar. De werkbladen zijn in meerdere grijstinten verkrijgbaar en gemakkelijk te onderhouden. Lees hier meer... 

4. Planten in de keuken: indoor gardening

De plant is in 2017 terug in het interieur! En omdat de keuken een ruimte is waar niet alleen gekookt maar ook geleefd wordt, zien we ook in deze ruimte weer groene planten. Niet alleen sfeervol, maar ook goed voor de hoeveelheid zuurstof in huis. Dus naast de kruidenplantjes in pot, gaan we dit jaar op zoek naar mooie planten voor de keuken. Zo halen we de natuur in huis. Wij houden ervan!

Keukentrends 2017 - planten in de keuken en je mooie spullen ge-etaleerd. Zoals in deze Ikea keuken met Falsterbo wandrek #keuken #trends #ikea
In deze sfeervolle houten leefkeuken van IKEA zijn de planten een mooie blikvanger. IKEA heeft in 2017 trouwens meer mooie oplossingen voor groen in de keuken...

Keukentrends 2017 - planten en verse kruiden in de keuken met Falsterbo wandrek #keuken #trends #ikea

Verse kruiden aan de muur, zodat je altijd kan koken met verse producten, zijn ook heel decoratief! De potten zijn hier opgehangen aan Ikea Fintorp stangen met haken. En dan komen we nu bij de allerleukste ontwikkeling voor groen(te) in de keuken:

"Smullen van zelfgekweekte groenten en kruiden uit je indoor moestuin

Of je nu in de stad woont of lekker vrij in de natuur: er is niets zo lekker als genieten van je zelfgekweekte groenten en kruiden. Daarom maakt IKEA het voor iedereen mogelijk om het hele jaar door binnen in huis verse groenten en kruiden te laten groeien.

Keukentrends 2017 - zelfgekweekte groenten en kruiden in de tuin met de hydrocultuur kweeksets uit de VÄXER serie en de KRYDDA serie. Indoor Gardening #trend #keuken #groen #moestuin #ikea
Het Zweedse concern heeft een eenvoudig en betaalbaar hydrocultuur kweeksysteem uitgevonden. Hiermee kweek je gewassen op waterbasis en heb je geen aarde nodig. Bovendien maakt het kweeksysteem gebruik van duurzame led-verlichting. De nieuwe hydrocultuur kweeksets uit de VÄXER serie en KRYDDA serie zijn vanaf nu verkrijgbaar bij IKEA.

Keukentrend 2017: Tuinieren in de keuken. Groenten en kruiden zelf kweken met de  indoor moestuin van Ikea uit de Växer serie en de KRYDDA serie.
De VÄXER serie bevat 18 soorten zaden en is gericht op het kweken van kleine stekjes. Met de KRYDDA serie kan je die stekken opkweken tot een heerlijk, smaakvol eindresultaat. De series bestaan, naast de zaden, uit kweekbakken met en zonder deksel die al dan niet voorzien zijn van led-verlichting. Tevens zijn het steenwol en de puimsteen voor de bodem van de kweekbakken apart verkrijgbaar.

Wie eenmaal begint met de thuiskwekerij moet wel even geduld hebben: het duurt gemiddeld zeven weken voordat je daadwerkelijk kan smullen van je zelfgekweekte groenten en kruiden.

5. Greeploze keukenapparaten

Keukentrend 5 komt voort uit de technologische hoogstandjes die dit jaar worden geïntroduceerd voor de keuken. Zo zien we bijvoorbeeld innovatieve en gebruiksvriendelijke nieuwe keukenapparaten van belangrijke fabrikanten. Een echte eyecatcher zijn de greeploze ovens van Miele die dit jaar op de markt zijn gekomen zijn. Deze geven de moderne keuken een nieuwe impuls en mogen gerust bij de nieuwe trends worden genoemd.

Keukentrend 2017: greeploze inbouwapparaten zoals de innovatieve Artline van Miele met sensortoets #keuken #oven #innovatief
De nieuwe ArtLine-apparaten van Miele zijn volledig greeploos door de Touch2Open en SoftOpen-technologie. Door de sensortoets licht aan te raken, ontgrendelt en opent de deur eenvoudig en comfortabel met een uniforme, soepele deurbeweging, die wordt gedempt als de deur bijna helemaal open is.

Het gaat hier om de verschillende ovens, geintegreerde afwasautomaten en koel- en diepvrieskasten koffie-automaten. Hier afgebeeld in de trendkleur grafietgrijs, maar ook in andere kleuren verkrijgbaar. Lees hier meer over deze greeploze inbouwapparaten en bekijk de voorbeelden.

6. Kokendwaterkraan met uittrekbare slang

Naast de greeploze inbouwapparatuur is er nog een nieuw apparaat dat dit jaar volop in de aandacht zal staan. De Quooker Flex is een kokendwaterkraan met een uittrekbare slang. Een gedroomde tool voor wie de keuken graag netjes houdt.

Keukentrend 2017: Kokendwaterkraan met flexibele uittrekslang voor optimaal gebruikersgemak. Quooker Flex #keuken #kraan #quooker
Een kokendwaterkraan op zich kunnen we eigenlijk al geen trend meer noemen, die hoort tegenwoordig min of meer standaard bij je keukenuitrusting. Maar de Quooker Flex is nieuw en innovatief en staat hoog op het lijstje van keukentrends 2017.

Bij deze 3-in-1 kokendwaterkraan trek je een flexibele slang uit de kraan en spuit je (bijvoorbeeld) in een handomdraai je spoelbak schoon. Slabladeren wassen, fruit schoonmaken, borden schoonspoelen: het is allemaal zo gepiept. Bovendien zorgt het strakke design van de Quooker kraan voor een moderne look. Kortom, een ‘normale’ kokendwaterkraan met een extra uittrekbare slang die voor een hoop gebruiksgemak zorgt. Lees hier meer

7. Robuuste kookpitten op het werkblad

De redactie van UW Keuken is al jaren fan, maar toch is het concept van PITT Cooking, waarbij gasbranders direct op het werkblad zijn geplaatst, een nog redelijk nieuw begrip. In 2017 gaat PITT Cooking definitief de keukenwereld veroveren! 

Keukentrend 2017: gasbranders direct op het werkblad. Pitt Cooking #keuken #koken #trends #pittcooking
PITT cooking maakt een einde aan de losstaande kookapparatuur. De robuuste kookpitten zijn namelijk verwerkt in het werkblad van de keuken. Naast dat het er zeer fraai uitziet, is er met dit systeem ook meer keuzevrijheid in de indeling van de pitten en in de keuze voor het soort branders.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een grote wokbrander naast drie kleinere branders. Daarbij heb je alle ruimte voor het gebruik van meerdere grote pannen, wat bij traditionele kookplaten vaak helaas niet het geval is. Echt wel één van de meest in het oog springende keukentrends van 2017! Bekijk hier meer voorbeelden van PITT Cooking

8. Handig koken met mobiele apparaten

"Een kookboek doorbladeren en bang zijn om vette vingerafdrukken achter te laten is voorgoed verleden tijd

Vrijwel elke dag wordt onze wereld mobieler: smartphones en tablets zijn altijd binnen handbereik en dat is zeker niet anders in de keuken. We willen (uitgebreid) koken, maar we willen daarbij wel efficiënt werken en onze handen zo vrij mogelijk houden. Een houder in de keuken voor tablets & smartphones is dan ideaal.

Keukentrend 2017: houders voor tablet en smartphone in de keuken. Zoals de Volgel's RingO tablethouder met muurmontage #keuken #trend #tablethouder
Een tablethouder aan de muur is ruimtebesparend, beschermt je tablet en zorgt ervoor dat je hem altijd bij de hand hebt. Met vieze handen een kookboek doorbladeren en bang zijn om vette vingerafdrukken achter te laten is voorgoed verleden tijd met deze keukentrend voor 2017! Op de foto: Vogel's RingO tablethouder met muurmontage

9. Alles binnen handbereik

"Je servies, potten en pannen & accessoires: ze mogen allemaal gezien worden!

Keukentrend 2017 - open kasten in de keuken om je servies, potten en pannen te etaleren. Alles mag gezien worden! Wandrek Falsterbo van #Ikea #keuken #trend #kast #wandrek

De tijd dat we servies, pannen en bestek "verstopten" in een kast in de keuken is voorgoed voorbij. Het mag allemaal gezien worden! In 2017 mogen je borden, pannen, kopjes & accessoires in de "etalage". Dit oogt niet alleen stijl- en sfeervol, het is ook nog eens heel erg handig. Alles wat je tijdens het koken nodig hebt is zo binnen handbereik.

Op de foto zie je wandrek Falsterbo van IKEA. Op de planken stal je je favoriete serviesgoed uit, aan de haken komt het hangend keukengerei, zodat je meer ruimte hebt bij het koken.

10. Gashaard in de keuken

"Een gashaard in de keuken is een enorme sfeermaker

Zoals eerder al geschreven, is in 2017 de (woon)keuken het hart van het huis en daarbij hoort warmte en sfeer. Dat brengt ons bij keukentrend nummer 10, de ultieme sfeermaker voor het interieur en dus ook voor de keuken: de gashaard. En dan hebben we het vooral over een gashaard op hoogte, zodat je deze ook vanaf de eettafel of het kookeiland goed kan zien en voelen. De optimale vuurbeleving!

Keukentrend 2017 - gashaard in de woonkeuken. Inbouw gashaard Luna Diamond via Boley #keuken #haard

Voor elke wens en iedere keukenstijl - modern, landelijk of tijdloos - is er een geschikte gashaard voor de keuken te vinden. Op de foto zie je de gesloten inbouwhaard Luna Diamond van M-Design, in een strakke gestuukte schouw met betonlook ingebouwd door Boley in een houten designkeuken. Maar er zijn natuurlijk heel veel meer mogelijkheden, van kleine gashaarden tot hoekhaarden en ook "ondiepe" haarden, die weinig ruimte nodig hebben. Voor meer gashaarden inspiratie & informatie verwijzen we je graag naar de website uw-haard

We wensen je veel plezier en scces met het inrichten van je (nieuwe) keuken & houden je dit jaar graag op de hoogte van alle trends!


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP