pinterest
Industriële keuken in de spotlights

Industriële keuken in de spotlights

Bij de verbouwing van een voormalige burgemeesterswoning uit 1926 wilden de bewoners alle originele onderdelen intact houden. De ruimte van de keuken in de jaren 30 woning was alleen te klein voor de keuken, die het hart van de woning moest worden. Een erfenis uit de tijd dat de keuken nog niet een centrale rol vervulde. De dikke draagmuur tussen de keuken en bijkeuken werd daarom weg gehaald, waardoor een schitterende ruimte ontstond met veel licht. De keukenbouwers van RestyleXL kregen de opdracht om een robuuste keuken te plaatsen.

Het werd een schitterende industriële keuken, die werd gekozen tot dé keuken op de cover van het nieuwste UW Keuken magazine. Een inspirerende keuken, waar we je graag meer van laten zien.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

Houten keuken met onderdelen van staal

In twee dagen bouwde RestyleXL deze keuken die al snel het gezellige epicentrum van het huis werd. De familie zit hier veel. Van koffie drinken, ontbijten, een borrel met vrienden tot huiswerk maken door de kinderen.

De stoere keuken werd gebouwd van duurzame materialen: een combinatie van staal, oude wagondelen van hardhout en betonstuc met gekapte rand. Een unieke keuken met moderne apparatuur; met onder andere kookpitten van Pitt Cooking, inbouwapparatuur van KitchenAid en een kokendwaterkraan van Quooker

FotoIndustriële keuken in de spotlights

De donkere, hoge wand biedt veel opbergruimte en herbergt de side-by-side koel-vriescombinatie en moderne ovens. Een paradijs voor elke foodie!

FotoIndustriële keuken in de spotlights

Het hangrek boven het kookeiland is gemaakt van gerecycelde planken van oude wagondelen. In het robuuste rek met stalen bevestiging is de afzuigkap gemonteerd en zijn led-spots geplaatst voor voldoende verlichting boven het eiland.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

De kastenwand is uit stalen frames opgebouwd met stalen deuren en deuren uit treinwagon delen. De fronten van de kasten zijn uitgevoerd in MDF poedercoating.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

Het dikke werkblad van het eiland is gemaakt van Grezzo beton met een gebroken rand. Het eiland is versprongen opgebouwd op een sokkel van houten balken.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

Over alle details is goed nagedacht. De industriële krukken zorgen voor de final touch.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

In alle ontwerpen van RestyleXL komt de geschiedenis van het gebruikte materiaal tot leven. Oude draagbalken uit Amsterdamse grachtenpanden, wagondelen van Frans eiken, barnwood van klassieke schuren uit Oostenrijk en oude Eikenhouten balken uit een Roemeense villa.

FotoIndustriële keuken in de spotlights

Bezoek voor meer informatie de website van RestyleXL  of vraag de informatie-brochure aan.

Bekijk hier meer voorbeelden van de keukens van RestyleXL

Informatie aanvragen bij RestyleXL

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen