pinterest
Houten keukens van SieMatic bij ASWA Keukens

Houten keukens van SieMatic bij ASWA Keukens

De Nederlandse droomkeuken laat vaak warm, sfeervol hout zien in het interieur. Misschien heeft dat te maken met de hernieuwde belangstelling voor producten met een natuurlijke, eerlijke uitstraling. Of de behoefte aan duurzaamheid, want iedereen is overtuigd van het belang van milieuzorgvuldig produceren, met respect voor mens en dier.

Terug naar de natuur

Psychologen menen een goede verklaring te hebben voor de populariteit van zichtbaar hout in het interieur. In een tijd die wordt gedomineerd door financiële wereldproblemen en zakelijke kilheid verlangt de mens weer naar warmte en geborgenheid, in de intimiteit van de eigen woning. Daarbij hoort ook een ‘terug naar de natuur’ gevoel. De natuur is immers de basis van het leven. Bij SieMatic is ‘hout’ nooit uit de mode geweest. Deze Duitse producent van designkeukens maakt al sinds de eerste buffetkast in 1929 kwaliteitsproducten met de toegevoegde waarde van hout.

FotoHouten keukens van SieMatic bij ASWA Keukens

Keukens met karakter

Hout geeft een keuken karakter. Daarbij kan de consument kiezen uit vele soorten hout(decor) om het gewenste karakter tot uitdrukking te brengen. Er zijn elegante en romantisch houtsoorten, zacht en ingetogen, maar ook sterk generfde soorten met een overweldigende natuurlijke tekening die alle aandacht naar zich toetrekt. Of stoer hout met een robuuste uitstraling. Puur en wild.

De ontwerpers van SieMatic zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om ‘nieuwe’, minder bekende houtsoorten toe te passen. Het SieMatic programma omvat 16 verschillende houtnamen zoals walnut ebony, oak natural tobacco en pine truffelbruin. Kortom, wie van hout houdt, vindt bij SieMatic altijd een keuken die daarop aansluit. In modern of klassiek.

FotoHouten keukens van SieMatic bij ASWA Keukens

Milieusparend hout
Er wordt nog wel eens gedacht dat het gebruik van hout voor meubelen ten koste gaat van het milieu en bijdraagt tot ontbossing. SieMatic was een van de eerste keukenproducenten die het belang van duurzaamheid serieus nam. Die voorsprong in tijd resulteert in een voorsprong in prestaties. Vanzelfsprekend is SieMatic gecertificeerd door de FSC, de Forest Stewardship Council en werkt men conform het geïnteregreerde milieumanagementsysteem op basis van ISO 9001 en ISO 14001. Inmiddels hanteert SieMatic milieunormen die aanzienlijk hoger liggen dan de normen die voor de meubelbranche zijn vastgesteld

Zuinig met hout
Alle houtmaterialen die SieMatic verwerkt, zijn afkomstig van speciaal gekweekte productiebossen. Deze bossen brengen geen schade toe aan het welzijn van mensen en dieren. En dan nog gaat SieMatic er zuinig mee om. Als het alleen gaat om het fraaie uiterlijk van echt hout, past SieMatic slechts een laagje hout (fineer) toe. Het plaatmateriaal dat wordt gefineerd is overigens beter beschermd tegen beschadiging en kromtrekken dan massief hout. Dit plaatmateriaal is speciaal ontwikkeld voor toepassing in keukens en bestand tegen grote temperatuursverschillen, vocht en damp, vetten en reinigingsmiddelen.

Duurzaam kunststof
Prijstechnisch zijn kunststof keukens voordeliger. Ook wat betreft houtgebruik, want bij kunststof keukens wordt een fotografische reproductie van hout verwerkt. De kwaliteit hiervan is tegenwoordig zo goed, dat het bijna niet meer van echt hout is te onderscheiden. Ook de kwaliteit van het kunststof plaatmateriaal is bij SieMatic zo hoog dat het qua degelijkheid en functionaliteit zeker niet onderdoet voor massief hout. Deze kunststof is bovendien duurzaam en dus niet mileubelastend.

ZeroMatic rond het perfect af
Alle SieMatic keukens van kunststof worden geleverd met ZeroMatic: de stootrand rondom de kopse kanten van deuren, laden en uittrekelementen wordt onder verhitting verlijmd en vervolgens met lasertechniek naadloos versmolten met het oppervlaktemateriaal. Sterker en mooier, alsof de keuken is afgewerkt met hoogglanslak. SieMatic levert ook een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid door keukens te produceren die veel langer mooi en functioneel blijven dan een gemiddelde keuken. Hierdoor duurt het jaren langer voordat een SieMatic gerecyceld wordt.

Bron foto boven artikel: ASWA Keukens

Informatie aanvragen bij SieMatic

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen