pinterest
Voor wie is eiwitrijke voeding extra belangrijk?

Voor wie is eiwitrijke voeding extra belangrijk?

Eiwitten zijn voor iedereen belangrijk. Je hebt ze nodig om je lichaam sterk en gezond te houden. Wil je eens iets nieuws in de keuken proberen, dan is het zeker goed om ook te kijken naar eiwitrijke recepten. Veel producten zijn een bron van eiwitten en een gezonde keuze voor elke maaltijd. We noemen eiwitten ook wel de bouwstenen van het lichaam, en dat is niet voor niets. Ze zijn gewoon heel belangrijk voor een goede gezondheid. Toch zijn eiwitten nog éxtra belangrijk voor bepaalde groepen personen. Waarom? Wij vertellen je meer over voor wie eiwitrijke voeding extra belangrijk is. 

1. Sporters en mensen met een actief leven

Wie veel beweegt heeft extra eiwitten nodig. Dit geldt dus vooral voor sporters, maar ook mensen die een heel actief leven leiden. Heb je zwaar werk waarbij je veel beweegt, dan is het dus ook belangrijk om eiwitrijk te eten. Zeker voor het herstellen en groeien van spieren zijn eiwitten heel belangrijk. Vind je het lastig om zelf eiwitrijke maaltijden samen te stellen? Dan kun je ook kiezen voor een eiwitrijke maaltijd box. Moet je herstellen van een blessure? Ook dan zijn eiwitten heel belangrijk!

2. Mensen op leeftijd

We willen niet direct aankomen met de term ‘ouderen’ of met ‘senioren’, maar voor mensen op leeftijd is het zeker wel belangrijk om eiwitrijk te eten. Naarmate je ouder wordt, neemt de spiermassa in je lichaam vanzelf af. Je merkt dat je minder sterk wordt en dat je ook sneller last hebt van spierpijnen wanneer je de spieren eens goed hebt moeten gebruiken. Eiwitrijke voeding helpt om de spierkracht én de spiermassa beter te behouden naarmate je ouder wordt.

3. Mensen die graag willen afvallen

Afvallen is over het algemeen een uitdaging. Eiwitten verhogen het gevoel van verzadiging, waardoor je minder snel last krijgt van een hongergevoel. Het is juist het hongergevoel dat er vaak voor zorgt dat je toch even iets snackt. Door voldoende eiwitten te nuttigen, verlaag je dus dit risico. Eiwitten moeten door het lichaam worden gemetaboliseerd en dit kost energie. Je verbrandt dus ook meer calorieën als je eiwitrijk eet. 

4. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven

Tot slot zijn er de zwangere vrouwen en de vrouwen die borstvoeding geven. Ook voor hen is het extra belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Tijdens de zwangerschap heeft het lichaam extra eiwitten nodig om een gezonde ontwikkeling en groei van de baby te ondersteunen. Na de bevalling is het belangrijk dat er voldoende moedermelk van goede kwaliteit wordt geproduceerd voor de baby. Ook dit proces wordt gestimuleerd door eiwitten. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen