pinterest
Woning uitbouwen voor een grotere keuken: 3 punten die belangrijk zijn

Woning uitbouwen voor een grotere keuken: 3 punten die belangrijk zijn

Wil je graag een grotere keuken, maar past dat niet in de ruimte waar nu de keuken staat? Dan kun je overwegen om jouw woning te gaan uitbouwen. Door de woning uit te bouwen, creëer je meer ruimte en kun je hier vervolgens de keuken van jouw dromen in plaatsen. Als je jouw woning wil uitbouwen voor een grotere keuken, zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee kunt houden: hieronder zetten we het voor je op een rij.

1. De grootte van de uitbouw bepalen

Als je van plan bent om jouw woning uit te bouwen voor meer werk- en leefruimte in de keuken, is het natuurlijk goed om af te vragen hoe groot de uitbouw moet worden. Zo moet niet alleen de keuken in de uitbouw passen, maar moet je ook nog wat leefruimte overhouden om bijvoorbeeld om de keuken heen te kunnen lopen. Daarnaast moet er ook nog wel genoeg tuin overblijven, wanneer het stuk wordt uitgebouwd in de tuin. Ook zeker niet onbelangrijk: je moet rekening houden met de eisen van de gemeente en wellicht moet je hiervoor een vergunning aanvragen.

2. Op welke manier wordt de uitbouw gebouwd?

Daarnaast kun je stilstaan bij het punt waarop de uitbouw gebouwd moet worden. Zo kun je overwegen om jouw uitbouw prefab te laten bouwen. Een prefab uitbouw wordt al van tevoren gemaakt in de fabriek, zoals het begrip ‘prefab’ misschien al wel deed vermoeden. Prefab bouwen heeft een aantal voordelen: denk maar aan de snelheid van het bouwen en daardoor een snelle oplevering. Dat betekent dus ook dat binnen no time jouw woning kan worden uitgebouwd. Een prefab aanbouw is dus zeker een aanrader!

3. Materialen van de uitbouw

Als je jouw woning wil laten uitbouwen, is het ook belangrijk om na te denken over de materialen die je gaat gebruiken. Wil je dezelfde stijl aanhouden als jouw woning, of wil je juist een houten uitbouw realiseren? Het is tegenwoordig ook erg belangrijk om duurzaamheid in je achterhoofd te houden en dus ook wat betreft de materialen van de uitbouw. Ook kun je natuurlijk denken in hoeverre de uitbouw moet worden verduurzaamd. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van triple glas, het isoleren van de muren en datzelfde geldt voor het dak en de vloer. Zo kun je ervoor zorgen dat het lekker aangenaam blijft in jouw gloednieuwe keuken, zonder dat je vaak aan de knop van de thermostaat moet draaien.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen