pinterest

Inspiratie voor eens iets nieuws in de keuken

Ken je dat? Het lijkt wel alsof elke week weer dezelfde maaltijden op tafel worden gezet. Op maandag eten we rode kool, op dinsdag eten we worteltjes en op woensdag staat er een pan soep op het vuur. Voor veel mensen is dit herkenbaar. Het koken komt een beetje in een sleur terecht. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat veel mensen onvoldoende tijd hebben (of nemen) om met nieuwe recepten aan de slag te gaan. We weten hoe we de ‘vaste’ maaltijden moeten klaarmaken, dus dat bespaart tijd en is lekker makkelijk. Saai wordt het wel… Wij geven je 3 tips om toch weer eens aan de slag te gaan met iets nieuws in de keuken. 

1. Maak een selectie van unieke ingrediënten

Ga eens naar de supermarkt en koop ingrediënten die niet voorkomen in de maaltijden die je vaak maakt. Dit zorgt ervoor dat je meer inspiratie opdoet voor gerechten die je normaal gesproken niet maakt. Je kunt al iets nieuws koken met slechts 5 ingrediënten, dus het is zeker niet zo dat je een hele boodschappenkar vol nodig hebt. Kies gewoon eens wat producten die je normaal gesproken niet zo snel gebruikt, en ga daarmee aan de slag om er iets lekkers van te maken. 

2. Blijf niet vastzitten aan jouw manier van koken

We houden vaak vast aan de manier waarop we iets klaarmaken. Neem bijvoorbeeld aardappels. In veel huishoudens geldt dat deze dagelijks gekookt worden, maar je kunt er nog zo veel meer mee! Maak er eens zelf frietjes of chips van, kies voor gebakken aardappeltjes of maak een lekkere aardappelpuree. Zomaar wat voorbeelden om wat meer variatie op tafel te krijgen. Weet je dat je je ook goed kunt laten inspireren door de gezonde maaltijdboxen tegenwoordig? Ontdek bijvoorbeeld eens de aardappel HelloFresh recepten en ga daar eens mee aan de slag!                   

3. Duik eens in de internationale keuken

Aardappels, groente, vlees. Dit is wat er binnen veel huishoudens standaard elke avond op tafel staat. Vraagt iemand wat we gaan eten, dan antwoorden we vaak met ‘aardappels, groente, vlees’ alsof het een vastgeroeste term is. Stap eens uit dit patroon en duik eens in de wereld van internationale gerechten. Koop eens een kookboek met gerechten uit het buitenland en je hebt direct volop inspiratie in handen! Zelfs het bekijken van foto’s van gerechten die je zelf nooit maakt kan al zorgen voor een heel nieuwe bron van inspiratie. Succes!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen