pinterest
Verse kruiden in je keuken

Verse kruiden in je keuken

Je houdt ervan om je gezin of je huisgenoten culinair te verrassen. De keuken is je domein en je voelt je er in je element. Je bent echter niet iemand die zomaar wat eten op tafel tovert. Je bent bewust bezig met gezond leven, je hebt oog voor kwaliteit en je kent de waarde van gevarieerd eten. Het liefst kook je met verse ingrediënten en als je eenmaal bezig bent, vind je het ook belangrijk dat je op jouw gestructureerde manier kunt werken. Daarom heb je een ruime en duurzame keuken laten bouwen. Van deze keuken wil je nog jaren genieten. Nu zoek je naar een manier om verse kruiden te gebruiken en ze het liefst binnen handbereik te hebben.

Afbeelding

Veel verse kruiden, maar dan wel ruimtebesparend

Hoe meer je ontdekt dat verse kruiden de smaak van je gerechten naar een hoger niveau tillen, hoe meer kruiden je wilt kweken. Je vensterbank biedt ruimte, maar je merkt al snel dat het niet genoeg is. Het is ook niet handig om bloempotten met kruiden op je aanrecht of werkblad te hebben. Die ruimte heb je nodig voor de bereiding van je voedsel. Als je een bijkeuken hebt, zou je in principe daar je kruiden kunnen opslaan. Wil je ze dichterbij hebben, dan is het verstandig om verticaal te denken. Er zijn namelijk handige manieren om op een ruimtebesparende manier kruiden te kweken. Wist je overigens dat verse kruiden ook de lucht in je keuken goed kunnen zuiveren?

Een aantal oplossingen voor een verticale kruidentuin

De tijd dat je vooral met gedroogde kruiden uit potjes en zakjes werkte, ligt achter je. Toegegeven, voor veel oosterse kruiden, bijvoorbeeld uit de Indiase keuken, blijft dit een goede methode. Voor kruiden die je zelf kunt kweken, kies je voor vers. Verse kruiden bevatten belangrijke vitamines en mineralen en met de Voedingswaardetabel bij de hand, weet je precies wat je binnenkrijgt. Een goedkope en praktische oplossing is het aanschaffen van een hangende plantenzak, die wel 64 vakjes kan hebben, bij een oppervlak van 100 x 100 cm. Het nadeel hiervan is dat je per plantje weinig grond hebt, waardoor je heel regelmatig water moet geven. Ook zullen kruiden die ruimte nodig hebben, minder geschikt zijn. Heb je nog hout over? Maak een plantenladder, die je met een stevig touw aan je plafond bevestigt. In elke plank maak je ruimte voor een aantal plantenpotten. Wil je misschien een ruime en duurzame plantenwand? Dit kun je zelf maken met houten planken. Je schroeft je kruidenwand aan de muur, of je kiest voor een solide bevestiging zonder schroeven.

Geniet van verse kruiden en een gezond leven

Kruiden geven je zoveel voordelen, dat je ze altijd bij de hand wilt hebben.

  • De smaak van verse kruiden is superieur, vergeleken met gedroogde kruiden
  • Kruiden in potten geven een gezellige sfeer en zuiveren de lucht in je keuken
  • Met een beetje werk kun je ook op een ruimtebesparende manier veel verse kruiden kweken
  • Verse kruiden passen in je gezonde en duurzame levensstijl

Ben je geïnspireerd? Stroop de mouwen op en ga aan de slag. Je gaat er veel profijt van hebben.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen