Richt met deze tips je mini keuken in

Helaas hebben we niet allemaal de luxe van een riante villa. Veel mensen moeten het doen met veel kleinere woningen, waardoor je keuken ook minder ruimte beslaat. In sommige gevallen spreken we dan zelfs van een heuse mini keuken. Het kan lastig zijn om dit goed in te richten, je wilt dit namelijk zo stijlvol en efficiënt mogelijk doen. Het liefst gebruik je de beperkte opbergruimte hierbij perfect, terwijl je ook de keuken groter wilt laten lijken dan het daadwerkelijk is. Om je kleine keuken goed in te richten, kun je de volgende tips toepassen. 

Kleur

Bij het kopen van een mini keuken zul je uiteraard de kleur moeten bepalen. Experts raden aan om hierbij niet te kiezen voor donkere tinten, terwijl ook levendige prints geen plek horen te hebben in een kleine keuken. In plaats daarvan zijn lichte of zelfs witte kastjes een goede optie als de ruimte beperkt is. Ook levendige kleuren kunnen resulteren in een ruimtelijk gevoel in de kleine keuken, maar maak wel gebruik van een eenzijdig kleurenpalet en voer dit door de volledige ruimte. 

Keukenaccessoires

Nadat je een mini keuken hebt gekocht, is het tijd voor de volgende stap: het aanschaffen van keukenaccessoires. Het kan er misschien mooi uitzien om veel benodigdheden voor het koken uit te stallen in deze ruimte, maar dit is helaas niet echt verstandig in een kleine keuken. Je doet er juist goed aan om de accessoires in dezelfde kleur te kopen, denk hierbij onder meer aan de waterkoker en koffiezetapparaat. Probeer daarnaast de meeste essentials op te bergen in de keukenkasten en -laden. 

Functionaliteit

Het is een ware uitdaging om in een kleine ruimte de keuken toch functioneel te laten zijn, waarbij je je met name moet focussen op de opbergcapaciteiten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om zelfs de lastigste hoekjes hiervoor te gebruiken, terwijl ook hoge keukenkasten kunnen helpen om meer opbergruimte te creëren in de keuken. Bovendien kun je boven op de kasten ook nog spullen plaatsen die je amper gebruikt. Een mini keuken functioneel inrichten kan dus wel degelijk!

Natuurlijke materialen

In een kleine keuken is het van belang om rust en eenheid te creëren. Zoals eerder al genoemd is, helpt een eenzijdig kleurenpalet op dit gebied. Ook natuurlijke materialen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mini keuken van hout, maar ook rotan accessoires en linnen theedoeken zijn welkome toevoegingen. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen