Keuken verbouwing: wat komt er allemaal bij kijken?

Ben je toe aan iets nieuws? Gewoon, omdat je uitgekeken bent op de uitstraling van je keuken of omdat er het een en ander vervangen moet worden? Het is dan niet direct nodig om de hele keuken eruit te moeten halen. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, dus met een paar eenvoudige aanpassingen kom je al snel een heel eind. 

Veel voorkomende aanpassingen 

Het meest gebruikelijke is om een apparaat te vervangen die het niet meer doet. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast, vaatwasser of de oven. Ook het schilderen of wrappen van keukenkastjes is een eenvoudige manier om een heel andere look te creëren die je het gevoel geeft van een nieuwe keuken. Een ander aanrechtblad, een moderne of juist klassieke afzuigkap of nieuwe wandtegels doen ook al veel voor het oog. Tezamen zijn dit toch wel de meest voorkomende klussen als het gaat om renovatie van een keuken.

Wat zijn de voordelen van het verbouwen van je keuken?

Het scheelt natuurlijk een hoop kosten als je gebruikt maakt van bestaande materialen. Een heel nieuwe keuken is namelijk best aan de prijs. Een likje verf over je kastjes heen met eventueel een nieuw greepje kost daarentegen niet zo veel. Ook kun je een hoop zelf, daar waar je bij een nieuwe keuken toch vaak de hulp nodig hebt van een professional. Ga je toch voor iets nieuws, zoals bijvoorbeeld een nieuw aanrechtblad, dan kan dit al een compleet andere uitstraling geven aan je keuken, zonder dat je het groots aan hoeft te pakken en dagenlang in een verbouwing zit.

Door enkel te vervangen wat echt nodig is of wat je echt graag wil, verleng je zodoende ook de levensduur van de rest van de keuken. Houd je indeling bovendien hetzelfde, dan scheelt dit toch mogelijk het nodige leidingwerk dat anders verlegd moet worden. 

Hoe kun je het beste inspiratie opdoen voor het verbouwen van je keuken?

Het vervangen van defecte apparatuur spreekt voor zich, maar hoe creëer je nu de uitstraling die je graag wilt en welke materialen passen daar goed bij? Het is altijd leuk en raadzaam om in diverse keukenzaken rond te kijken, maar ook online kun je al een goed indruk krijgen van de mogelijkheden. Ben je nu op zoek naar inspiratie voor bijvoorbeeld wandtegels keuken? Neem dan eens een kijkje op tegelsinhuis.nl.

Waar je ook voor gaat, ga altijd voor een stijl die bij je past. Heb je een strakke, moderne inrichting? Dan is een klassiek model afzuigkap wellicht niet helemaal gepast. Is jouw interieur overwegend tijdloos en elegant, dan zoek je de beste tegels die hierbij passen. Twijfel je over de mogelijkheden of kom je niet tot de juiste keus? Laat je dan goed informeren door iemand met de juiste kennis van zaken. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen