Tip! Zo deel je je koelkast het best in

Met de huidige generatie koelkasten en vriezers hoef je nog maar een keer per week boodschappen te doen. Eenmaal opgeborgen op de planken en in de laden zorgen technologische hoogstandjes ervoor dat alles dágenlang vers blijft. Dat scheelt een paar ritjes per week naar de supermarkt!

Aangezien elk product zijn eigen bewaartemperatuur en luchtvochtigheid heeft waar het goed bij gedijt, zijn de koel-vriescombinaties voorzien van verschillende temperatuurzones, een apart vriesgedeelte en bepaalde delen met een andere vochtigheidsgraad. 

Koelkast inrichten van boven naar beneden

De technologieën van de koelkasten van nu zorgen ervoor dat het voedsel zo lang mogelijk vers en gehydrateerd blijft. Een goed opbergsysteem helpt ook om voedselverspilling te voorkomen. Richt je koelkast in op jouw behoeftes en maak zoveel mogelijk gebruik van onderstaande volgorde van boven naar beneden.

  1. Bovenin bewaar je de boter en broodbeleg als jam en kaas. Kaas droogt uit als deze te koud wordt bewaard, dus is de bovenste plank of net daaronder perfect voor de smaak. Ook eieren kun je het best hier neerzetten.
  2. Dan volgen de frisdrank en het bier. In de deur op dezelfde hoogte zet je de flessen en potten met saus. Frisdrank en bier kunnen overigens ook in de deur.
  3. Vervolgens zet je de zuivel op een van de planken. Niet in de deur. Zuivel is gebaat bij een constante temperatuur, die weer niet te koud is. Ook de pan met kliekjes bewaar je hier.
  4. De (bijna) onderste plank, het koudste deel van je koelkast, reserveer je voor rauwe producten als vis en vlees.
  5. In de groentela bewaar je groente en fruit. Hier is de vochtregulatie het best en dat is fijn voor bladgroente en sla. Champignons kun je beter in een papieren zak in het midden van de koelkast leggen.

Niet alle fruit en groente is op dezelfde manier houdbaar. Avocado’s, perziken en meloenen bewaar je bijvoorbeeld buiten de koelkast als ze nog niet helemaal rijp zijn, maar wel gekoeld als dat wel het geval is!

Tips voor verwijderen van geurtjes

Om onaangename geurtjes in de koelkast of vriezer te voorkomen, is het belangrijk het interieur van de koelkast regelmatig te reinigen met water en azijn. Na het schoonmaken van de binnenkant is het belangrijk dat je alles altijd goed droog maakt. Daarnaast kunnen geurtjes worden voorkomen door bepaalde producten afgedekt of afgesloten te bewaren in de koelkast.

Sommige modellen koelkasten zijn niet alleen van binnen, maar ook van buiten zo mooi, dat je ze het liefst in de open keuken op een opvallende plek plaatst. Op zoek naar meer kleur in de keuken kom je al snel uit bij Smeg. De collectie iconische koelkasten met jaren ’50 look is onder meer uitgebreid met deze te gekke Ruby Red. 


In samenwerking met Veuve Clicquot heeft Smeg een nieuwe lijn kleurrijke koelkasten gelanceerd om het 250-jarig bestaan van dit Franse Champagnehuis te vieren. De twee werkten al eerder succesvol samen en brachten nu deze unieke koelkast uit. Volledig op maat gemaakt in het iconische Veuve Clicquot geel.

Wil je meer weten over de retro koelkasten van Smeg? Vraag informatie aan of bezoek een Smeg verkooppunt in de omgeving!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen