pinterest
Zo bespaar je water in de keuken

Zo bespaar je water in de keuken

Op 22 maart is het weer Wereldwaterdag en maakt Quooker het besparen van water nog meer de moeite waard. Dan start Quooker in samenwerking met Made Blue de ‘liter voor een liter’ campagne. Voor elke verkochte Quooker COMBI wordt dan gezorgd voor 4200 drinkwater in Ethiopië. Daarmee kan Quooker ruim 140.000 mensen bereiken in sloppenwijken en arme buurten met toegang tot water, sanitaire voorzieningen of voorlichting.

Bij het aanschaffen van zo’n handige kokendwaterkraan zorg je dus, naast het feit dat je zelf water bespaard, voor betere leefomstandigheden in de derde wereld.

FotoZo bespaar je water in de keuken

Water besparende kraan

De kokendwaterkranen van Quooker zijn bij iedereen bekend en super handig. De Quooker Flex doet daar nog een schepje bovenop. In deze flexibele kraan heb je koud, warm en kokend water in één. Dankzij de uittrekslang kun je hem ook gemakkelijk gebruiken om teiltjes en emmers te vullen die niet in de gootsteen passen.

FotoZo bespaar je water in de keuken

De Quooker Flex is al ontworpen om zo zuinig mogelijk om te gaan met water, maar als je hem combineert met het COMBI reservoir, ben je echt goed bezig. Dit reservoir zorgt er namelijk voor dat je niet meer hoeft te wachten op warm water en dus minder water verspilt. En door de goede isolatie is de COMBI de zuinigste warm- en kokendwater apparaat voor de keuken. Hiermee kun je zo’n 4200 liter per jaar besparen.

Andere manieren om water te besparen in huis

Besef jij je hoeveel water je gebruikt op een dag? Onderzoek van Milieucentraal laat zien dat in 2016 een huishouden gemiddeld 119 liter drinkwater per persoon per dag. Ruim 40 procent daarvan gaat op aan warm water voor bad en douche; de rest aan het toilet (29 procent), de was (13 procent), en andere activiteiten zoals de afwas, koken, en water drinken. 

Probeer dus je was op te sparen en niet steeds kleine wasjes te draaien. Verdiep je eens in een waterbesparende douchekop en douche zo kort als je kan. Verrassend genoeg is een lekkende kraan misschien wel de grootste waterverspiller. Deze kan tot 75 liter per dag kosten, terwijl je dat water niet eens gebruikt. Tijd om alle kranen eens langs te lopen en de kranen die lekken te vervangen door nieuwe, waterbesparende exemplaren.

Wil je meer weten over de Quooker kokendwaterkranen? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, of bezoek een verkooppunt in de buurt

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen