Smeg500: koelkast in een Fiat

Met de Smeg500 hebben Smeg en Fiat creativiteit en technologie gecombineerd. Zo ontstond een koelkast, die zijn functie vervuld in een nieuw jasje en daardoor veel meer wordt dan alleen een koelkast; iets dat opvalt, verbaasd en vernieuwd. Voor het nieuwe en uniek ontwerp van de "Fiat 500 Design Collection" hebben Fiat en Smeg, in samenwerking met Italia Independent, een bijzondere combinatie van vorm en functie ontworpen. Want een koelkast is niet alleen een huishoudelijk apparaat en een motorkap niet alleen een onderdeel van een auto.

Smeg500 koelkast Smeg Fiat   Smeg500 Smeg Fiat

Een koelkast onder de motorkap van een Fiat 500

"Ik ben erg blij dat we na jaren werk erin geslaagd zijn dit product te lanceren, dat de oude samenwerking tussen Fiat en Smeg, mede dankzij de creativiteit van Italia Independent, weer nieuw leven inblaast, zegt Lapo Elkann. De Fiat 500 is een Italiaans icoon dat nu een nieuwe dimensie vindt in horecagelegenheden en in huiskamers wereldwijd." Deze samenwerking komt voort uit de interesse die Fiat altijd heeft gehad voor de wereld van design, niet alleen toegepast op de auto-industrie, maar ook voor andere gebieden. Smeg, bekend om haar uitgebreide know-how om ad hoc technologische oplossingen te creëren in combinatie met design en functionaliteit, bleek het ideale bedrijf om samen dit ambitieuze project mee te realiseren.

Smeg500 Smeg Fiat   Smeg500 koelkast Smeg Fiat

Smeg & Fiat

In de Jaren 50 hebben de twee iconen van "Made in Italy" al eerder hun handen ineengeslagen: het waren de jaren van massale motorisering en de ontwikkeling van witgoed en, met de medewerking van Smeg, produceerde Fiat in die jaren ook koelkasten. Dat Smeg en Fiat, in samenwerking met Italia Independent, in staat waren om de Smeg 500 te creëren, zegt Vittorio Bertazzoni, CEO van Smeg, is voor mij een kwestie van persoonlijke trots. Dit project, waar ik sterk in geloofde, eert de nagedachtenis van mijn opa: toen hij Smeg direct na de Tweede Wereldoorlog oprichtte, was één van de eerste samenwerkingen het creëren van koelkasten voor Fiat. Daarnaast toont deze samenwerking onze toewijding aan creativiteit en "Made in Italy"."

Smeg500 koelkast Smeg Fiat    

Made in Italy

Het is het vermogen van kunst dat je in staat stelt om verder te kijken dan alleen het apparaat, om grenzen te verleggen.  Het is het vermogen van innovators die een object met gemak kunnen transformeren in iets nieuws. Het is het "Made in Italy", dat zowel Smeg en Fiat hebben, om iets unieks te creëren.  De SMEG500 is daar het bewijs van; een combinatie van concepten voor de meest exclusieve omgevingen; een waar collectors item.

De SMEG500 is beschikbaar in het wit, rood en groen.

BROCHURE AANVRAGEN

Smeg inbouw -
Smeg inbouw
Smeg vrijstaand assortiment -
Smeg vrijstaand assortiment

Informatie aanvragen bij Smeg

Informatie aanvragen bij Smeg

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen