pinterest
Hoeveel water en energie kan je besparen met een Quooker?

Hoeveel water en energie kan je besparen met een Quooker?

Gemak in de keuken is dé reden om een kokendwaterkraan te kopen. Quooker heeft kranen die alles kunnen. In combinatie met een CUBE, kan een Quooker, naast kokend, warm en koud water, ook gekoeld en zelfs bruisend water geven. Een Quooker is ook nog eens een verantwoorde en milieuvriendelijke aanschaf, want je kan met deze kranen water en energie besparen. In dit artikel lees je hoe dat zit.

Doe de bespaarcheck

In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kun je vele liters besparen.

Om te berekenen hoeveel energie en water een Quooker bespaart is er nu een online tool. Met de nieuwe bespaarcheck kan je binnen één minuut uitrekenen hoeveel energie en water een Quooker in jouw huishouden kan besparen. De bespaarcheck is voor iedereen te gebruiken op quooker.nl/besparen 

FotoHoeveel water en energie kan je besparen met een Quooker?

De bespaarcheck vraagt je om een aantal gegevens. Hoe je op dit moment het water verwarmt, bijvoorbeeld. En wat de afstand is tussen kraan en boiler. Aan de hand van de gegevens die je invoert, gaat de bespaarcheck rekenen. Binnen één minuut rolt daaruit hoeveel energie en water er te besparen valt met een Quooker, én wat dit betekent voor je portemonnee.

Lager energieverbruik

Een Quooker bewaart water in een reservoir, dat in het keukenkastje komt te staan. Dit reservoir heeft maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren. Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, toch gebruikt een Quooker minder energie dan een waterkoker, wanneer er meerdere keren per dag water wordt gekookt. Lees meer

Benieuwd of er een Quooker kraan is die bij jou past? Bekijk hier welke kranen er zijn.

Quooker

De kraan die alles kan | warm, koud, 100°C kokend, gekoeld en bruisend water.

Informatie aanvragen bij Quooker

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen