pinterest
Nieuw energielabel. Zo kies je voor energiezuinige keukenapparaten

Nieuw energielabel. Zo kies je voor energiezuinige keukenapparaten

Koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines en televisies hebben een nieuw energielabel. De plussen in de labels A+, A++ en A+++ verdwijnen en het nieuwe systeem loopt van A (donkergroen) tot en met G (rood). Voor ons wordt het duidelijker en het is een goede stimulans voor fabrikanten om de apparaten nog zuiniger te maken. Dus ben je van plan een nieuw apparaat voor je keuken te kopen? Check dan het energielabel en kies voor een zuinig model met een (donker)groen energielabel. 

Energiezuinige apparaten

Blijf wel opletten, want een heel grote koelkast met een mooi label verbruikt misschien meer energie dan een minder zuinige, maar kleinere variant. Op het label staat daarom ook altijd het energieverbruik per jaar. Voor het energieverbruik is niet alleen belangrijk hoe zuinig het apparaat is, maar ook hoe je het apparaat gebruikt. Oude koelkasten en vriezers zijn stroomvreters, die kan je het beste vervangen. Koelkasten en vriezers worden namelijk steeds zuiniger. De energie die je bespaart als je je koelkast vervangt, weegt ruimschoots op tegen de milieu-impact van het maken van de nieuwe koelkast.

Bij ovens en bijvoorbeeld wasdrogers, loopt het energielabel van A+++ (donkergroen) tot D (rood). Deze worden op een ander moment vervangen. Alles over de labels vind je op Energielabel.nl.

Bekijk hier hoe je het label herkent:

Niet alleen verdwijnen de verwarrende plussen, ook komt rechtsboven een QR-code. Zo kan je met je telefoon meer informatie over je aankoop opzoeken. De apparaten die nu al bij je thuis staan, krijgen geen nieuwe classificatie. Zo zijn er straks oude én nieuwe energielabels in omloop. 

Lees hier meer over een energiezuinige en duurzame keuken 

Enviroo

Duurzaam in keukens

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen