Multifunctioneel kookcentrum

Een fornuis is een multifunctioneel kookcentrum met enorm veel mogelijkheden. Fornuizen hebben vaak grote kookplaten die geschikt zijn voor verschillende kooktechnieken en zijn uitgerust met één grote of meerdere kleine ovens. Bovendien zijn fornuizen beschikbaar in verschillende maten en kunnen ze worden aangesloten op gas of elektriciteit, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Een fornuis is het middelpunt van je keuken en maakt het gemakkelijker om meerdere gerechten op een centrale plek tegelijk te bereiden. Bovendien is er voor elke keuken en elke wens een fornuis te vinden, want ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van nostalgisch en landelijk tot strak en felgekleurd. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van fornuizen van nu.

Gasfornuis Precision Deluxe van Stoves

Gasfornuis

Koken op gas wordt inmiddels een klassieke manier van eten bereiden genoemd. Toch koken nog veel mensen met plezier op deze warmtebron en zijn gasfornuizen nog altijd verkrijgbaar. Gas verwarmt direct en je kunt het makkelijk bijstellen van meer naar minder warmte. De overheid wil in 2050 iedereen van het gas af hebben.

Richmond inductiefornuis van Steel

Inductie en keramisch

Bij inductie worden de pannen verwarmd door een magnetisch veld. De pan warmt binnen 20 seconden op. De kookplaat schakelt automatisch uit, zodra de pan contact verliest, waarna hij snel afkoelt. Een inductie kookplaat is energiezuinig. De kookplaat is meestal voorzien van flexibele kookzones. Je kunt zelf bepalen hoe je de kookplaat indeelt, wanneer je een maaltijd aan het bereiden bent. 

Nadeel van koken op inductie kan zijn dat je speciale pannen nodig hebt. Bij keramisch koken kun je alle pannen gebruiken. Het nadeel is dat deze kookplaat werkt met verwarmingselementen die even tijd nodig hebben om op te warmen. 

Inductiefornuis van  ILVE

In 3 stappen naar jouw ideale fornuis

1. Bepaal naar welke warmtebron jouw voorkeur uitgaat. Gas, keramisch of inductie. Bekijk verder waar het fornuis aan moet voldoen. Welke oven(s) wil je, is een wokbrander een pre en hoe breed wil je het fornuis hebben? 

2. Wat is de stijl van je keuken? Wil je dat zo houden of kies je voor een andere uitstraling. Fornuizen zijn er in alle stijlen en kleuren.

3. Welk merk heeft jouw voorkeur? De fornuizen in dit artikel zijn van steel-cucine.com, ilve.com en STOVES.eu. Bezoek de websites en ga eens langs bij een showroom om de mogelijkheden en looks van de verschillende fornuizen te bekijken. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen