pinterest
Een echte blikvanger met handgemaakte tegeltableau's

Een echte blikvanger met handgemaakte tegeltableau's

De moderne leefkeuken is meer dan alleen een functionele ruimte; het is het hart van je huis. Daarom wil je dat de keuken een fijne, gezellige plek is waar iedereen zich thuis voelt. Het toevoegen van een kunstwerk is een geweldige manier om je keuken een persoonlijk tintje te geven. Een handgemaakt tegeltableau van 1000graden kan jouw keuken transformeren tot een echte eyecatcher en hiermee kun je jouw stijl naar voren laten komen.

Handgemaakte tegeltableaus van 1000graden

Een echte blikvanger in je keuken zijn de handgemaakte tegeltableaus van 1000graden. Of het nu voor de achterwand van je keuken is of een andere plek in je interieur, met een tegeltableau van 1000graden haal je een bijzonder kunstwerk in huis. De tegeltableaus worden ambachtelijk geproduceerd in het 1000graden-atelier, van idee en ontwerp tot visualisatie, schilderen en bakken.

FotoEen echte blikvanger met handgemaakte tegeltableau's

Beeld: Tafelsmaak

Je kunt kiezen uit meer dan honderd taferelen, verschillende kleuren en stijlen, formaten en tegelsoorten. Een compleet nieuw ontwerp laten maken kan natuurlijk ook. Kijk voor inspiratie in de webshop of bezoek de winkel annex atelier in Zutphen. 

Eigen ontwerp en procedé

Van 0 tot 1000graden. Elk tegeltableau wordt met de hand geschilderd en gebakken. Het proces begint met het maken van één of meerdere schetsen en visualisaties. Bij een nieuw ontwerp of aanpassing op een bestaand tableau wordt eerst een compositieschets gemaakt. Vervolgens wordt de schildering op de tegels aangebracht aan de hand van de ontwerpschets. Het mengen van de glazuren en kleuren is een belangrijk onderdeel van het proces. Alle 1000graden tegeltableaus hebben een herkenbare signatuur dankzij de kleuren en de aquarelle-achtige techniek.

FotoEen echte blikvanger met handgemaakte tegeltableau's

1000graden

De losse tegels worden in een tegelcassette in de keramische oven geplaatst. Het bakken van de tegels op 1000 graden is een ambachtelijk proces, waarbij het eindresultaat pas na 24 uur zichtbaar is.

Tegelen: mogelijkheden en tips

Er zijn verschillende mogelijkheden om je tegeltableau aan te brengen. Je kunt het tableau alleenstaand, zonder omliggende tegels, op de muur plakken of in het stucwerk laten verzinken. Het is ook mogelijk om het tableau te integreren in een tegelwand, te verwerken in een aanrechtblad, bar, tafelblad, schouw, buitentafel, lambrisering of achter een houtkachel. Meer dan genoeg opties!

Het tableau dien je zelf te bevestigen waar je deze wilt. De tegels worden aan de achterzijde genummerd en geleverd met een plattegrond. Het is aan te raden het tegeltableau eerst uit te leggen voordat je het op de muur aanbrengt. Een kleine voeg van 1 à 2 mm wordt geadviseerd. Als je het tegeltableau niet permanent wilt bevestigen, kun je de tegels op een gipsplaat van minimaal 1 cm dik plakken.

Bestel hier het nieuwste keukenmagazine waar je de leuke editorial van 1000graden kunt bekijken en veel inspiratie op kunt doen!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen