pinterest
Design keuken Leaf van Culimaat

Design keuken Leaf van Culimaat

Moderne keukens zijn van alle gemakken en alle bedenkbare keuken-apparatuur voorzien. Deze worden zo in de keuken geïntegreerd of weggewerkt, dat ze niet afleiden en alle aandacht naar het design van de keuken gaat. Het nieuwste keukenontwerp “Leaf” van Culimaat voldoet volledig aan deze kenmerken. De keuken is geïnspireerd door de natuur. En net als in de natuur geldt ook bij deze keuken, niks is wat het lijkt...

 FotoDesign keuken Leaf van Culimaat    FotoDesign keuken Leaf van Culimaat

Mooie details en keuken-gadgets

Het bijzondere keukenontwerp van Culimaat heeft geen geometrische en strakke grafische lijnen, maar een organische vorm. Ondanks de extravagante vormgeving kan men hier ook gewoon lekker koken. De inductiekookplaten in het kookeiland zijn vlak geïntegreerd en worden met tiptoetsen op de speciale zone bediend. De ronde rvs onderbouw spoelbak sluit perfect aan op het werkblad. Opbergruimte is gecreëerd in de wandkast waarin ook andere apparatuur is ondergebracht, zoals oven, stoomoven, vaatwasser, koel- en wijnkast. Deze worden door uitgekiende draaischuifdeuren aan het zicht onttrokken wanneer ze niet in gebruik zijn. Een mooi detail is de elektrische bediening van de lades. De afzuigkap lijkt een prachtige design-lamp, maar functioneert perfect en zorgt derhalve voor schone lucht. De kabels en andere technische aan- en afvoeren, worden onzichtbaar via de kastelementen geleid naar de solid staander.

 FotoDesign keuken Leaf van Culimaat    FotoDesign keuken Leaf van Culimaat

Organische vormen

In vergelijking tot de meer traditionele kookeilanden heeft Leaf een open constructie. Dit geeft de ruimte een ruimtelijk karakter en het werkt bovendien erg prettig. De organische vorm is tot stand gekomen door het gebruik van HI-MACS®. Dit materiaal bestaat voor 75% uit natuurlijke mineralen en pigmenten, die samengebonden zijn met een zuiver acrylaat. De natuurlijke acrylsteen die uit dit proces ontstaat is zeer duurzaam. Bijzonder aan HI-MACS® is dat het bijna iedere gewenste vorm kan aannemen en vrijwel onzichtbaar te verlijmen is. Het materiaal is bestand tegen een groot aantal zuren en alkalische oplossingen. Door de gesloten poriën is het materiaal goed schoon te maken en daardoor zeer hygiënisch. De doorschijnende kleuren krijgen door licht een mysterieuze transparantie, die ook de diepte van het materiaal weerspiegelen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen