pinterest
Een kookeiland: het bruisend hart van je huis

Een kookeiland: het bruisend hart van je huis

De huidige droomkeuken heeft een riant kookeiland om met het hele gezin te kunnen eten, om te werken en onze gasten entertainen, maar bovenal om heerlijk te kunnen koken. Voordat de keuken wordt verbouwd, is het zaak goed te weten wat je wilt. Er zijn verschillende soorten kookeilanden en er zijn verschillende oplossingen. Ook wanneer de keuken niet heel groot is of er geen ruimte is voor een uitbouw, zijn er nog veel mogelijkheden. Wij geven graag meer informatie en tips voor een geslaagde integratie van het kookeiland voor iedere keuken.

FotoEen kookeiland: het bruisend hart van je huis

De mogelijkheden zijn eindeloos

Het vrijstaande kookeiland is bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Het creëert een grote leefkeuken, die het hart van het dagelijks leven vormt. Een plek waar iedereen samenkomt en aanschuift. Echt multifunctioneel. Met een kookeiland kook je altijd in het centrum van de keuken en daarom kijk je nooit meer tegen een kast of een muur aan. Bovendien zorgt het voor een aangename afscheiding bij open keukens. Met een kookeiland in de keuken zijn de mogelijkheden eindeloos. En dat zonder in te leveren op comfort en veiligheid. Maar bovenal wordt het koken nog meer een sociale bezigheid.

FotoEen kookeiland: het bruisend hart van je huis

Koken was nog nooit zo gezellig

Een kookeiland met inbouwapparatuur en zitplaatsen is populair. Vaak wordt er gekozen voor barkrukken, zodat je ook aan het eiland kan eten. Omdat de kookplaat op dezelfde hoogte staat, ontstaat er een strak geheel. Aan de achterzijde van het eiland kan extra kastruimte worden gecreëerd, die bij de keuken wordt betrokken. Handig, want het probleem van opbergruimte wordt voor eens en altijd opgelost. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak en beschikbare ruimte kunnen de kookplaat en spoelbak worden geïntegreerd in het eiland en kookeilanden worden altijd voorzien van de onmisbare afzuigkap. “Koken was nog nooit zo gezellig”, zegt Linda uit Bussum. “De verbouwing was even doorbijten. Weken leefden we in het stof. Maar sinds ons kookeiland er is, leven we met het hele gezin in de keuken. We doen daar echt alles! En uitgebreid kokkerellen voor gasten is nu helemaal een feest.”

FotoEen kookeiland: het bruisend hart van je huis

Kook-schiereilanden en compacte kookeilanden voor de kleinere keuken

Zo’n droomkeuken willen we allemaal wel, maar een kookeiland is niet voor elke keuken geschikt. Hoewel in deze tijd mensen wel vaker kiezen voor een uitbouw dan voor een nieuw huis, behoort dit niet voor iedereen tot de mogelijkheden. Bij een kleinere keukenruimte (minimaal 3,5x3,5m²) kan je beter kiezen voor een heel compact kookeiland. Een kook-schiereiland is ook een echte trend en al mogelijk bij een keukenruimte van minimaal 3x3m². Voor Bianca uit Hoofddorp was uitbouwen geen optie, maar een kookeiland was haar grote droomwens. Uiteindelijk koos zij voor een kook-schiereiland. Het eiland zit aan de keuken vast, dat bespaart ruimte. “Ik ben extreem gelukkig met deze oplossing”, zegt Bianca. “We hebben drie zitplaatsen aan ons schiereiland, precies genoeg voor ons gezinnetje. En we hadden zelfs ruimte om de kookplaat in te bouwen. Onze keuken is een echte leefkeuken geworden. Ideaal!”

FotoEen kookeiland: het bruisend hart van je huis

Tip van UW keuken

Voordat je een nieuwe keuken gaat plaatsen, is het zaak goed te weten wat je wilt. Maak een moodboard en wanneer je niet helemaal zeker bent, is het handig om het eiland af te tekenen op de vloer en enkele dozen te plaatsen waar het misschien krap zal worden. Femke uit Haarlem gebruikte het styleboard van Uw Keuken Speciaalzaak om zelf haar keuken te ontwerpen. Femke zegt: “Het styleboard is ontzettend handig en heel erg leuk om te gebruiken. Ik kwam oplossingen tegen, waar ik zelf nooit aan had gedacht. Echt een aanrader om te gebruiken. Ik ben heel gelukkig met mijn nieuwe keuken met kook-schiereiland. Vriendinnen schuiven gezellig aan met een wijntje, als ik sta te koken. Veel gezelliger!”

Lekker bladeren in een keukenmagazine voor meer inspiratie? Vraag hier het vernieuwde gratis keukenboek van UW Keuken Speciaalzaak "Een boek vooraf" aan en laat je informeren over keukens en alle belangrijke keukenontwerpen. Het mooi geïllustreerde keukenhandboek bevat meer dan 80 pagina’s aan nuttige informatie en tips over alle relevante onderwerpen.

Informatie aanvragen bij UW keukenspeciaalzaak

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen