pinterest
'Connectivity' in de keuken

'Connectivity' in de keuken

Ben jij bekend met connectivity in de keuken? Slimme en op afstand bestuurbare keukenapparaten, die al dan niet draadloos met elkaar verbonden zijn en via smartphone of tablet worden bediend. Een trend in de keuken, waar fabrikanten in rap tempo op inspringen met nieuwe introducties die steeds innovatiever worden.

Slimme keukenapparatuur

Foto'Connectivity' in de keuken

Het assortiment digitale huishoudelijke apparaten is het afgelopen jaar flink uitgebreid. Apparaten kunnen met de gebruiker én met elkaar communiceren en zo taken van de gebruiker overnemen. Dankzij internet en sensoren kunnen apparaten zelf ‘nadenken’, besluiten nemen en taken overnemen van de eindgebruiker. Volgens recent onderzoek van Siemens zou meer dan 80 procent van de consumenten graag een volledig ‘connected lifestyle’ hebben, ondersteunt door smart technologie. Daar springen de fabrikanten van keukenapparatuur gretig op in.

Onderweg hoor je of je ovengerecht gaar is

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van slimme keukenapparatuur. Onderweg kun je altijd met je keuken "connected" zijn door middel van een app, die je zicht biedt op je keukenapparatuur. Apps die aangeven of de afwasmachine zijn werk al heeft gedaan, terwijl het apparaat tegelijkertijd zelf de energie management voor zijn rekening neemt. Of je krijgt een melding zodra je ovengerecht klaar is, nadat je op afstand de oven hebt aangezet. Sterker nog: door innovatieve sensortechniek weet de oven tegenwoordig zelfs uit zichzelf wanneer het gerecht klaar is en wordt het bakproces automatisch uitgevoerd.  

"Ooit met uw koelkast gesproken? Hij begrijpt meer dan je denkt!"

En het wordt steeds maar innovatiever. Met een smartphone of tablet kan je straks op elk moment van de dag, en op elke plaats, met camera’s in je riante side-by-side koel-vriescombinatie kijken. Door op plaatjes van de verschillende levensmiddelen in een cameraweergave te klikken, kan je vragen: "wat kan ik hiermee koken?". En er komt nog meer aan. Op de IFA in Berlijn (de grootste elektronica beurs van Europa) laat Liebherr met haar BluPerformance koelkasten dit jaar zien, hoe digitalisering voordelen brengt in het dagelijks leven met de intrigerende bewering: "Ooit met uw koelkast gesproken? Hij begrijpt meer dan je denkt!"

Foto'Connectivity' in de keuken
Het systeem kan onder andere in de gaten houden welke levensmiddelen zich in de koelkast bevinden, en meehelpen om boodschappenlijstjes in elkaar te zetten.  Er wordt gebruik gemaakt van camera's in de koelkast, die ook in staat zijn om objecten te herkennen. Met miljoenen generieke plaatjes van boodschappen is het systeem getraind. Inmiddels bestaat er al een prototype van het systeem dat door Microsoft en Liebherr is ontwikkeld. Wanneer echter de eerste koelkasten met de technologie van Microsoft op de markt komen, is nog niet bekendgemaakt. 

De apparaten communiceren met elkaar

Foto'Connectivity' in de keuken

Keukenapparaten communiceren ook met elkaar via internet. Zo zijn er afzuigkappen van Miele die 'communiceren' met de kookplaat. Het vermogen van de afzuigkap wordt automatisch aangepast aan wat er op de kookplaat gebeurt. Bovendien schakelt de afzuigkap zichzelf op het geschikte moment weer uit. Steeds meer keukenapparaten over een touchscreen met veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld op de display van de oven de actuele status van alle andere apparaten in het netwerk aflezen. Dat is niet alleen zeker en comfortabel, het bespaart ook veel tijd.

Wat een luxe!

Foto'Connectivity' in de keuken

En tot slot zijn ook de koffievolautomaten via een app te bedienen, zodat je espresso al klaar staat wanneer je in de keuken komt. Wat een luxe! De afgebeelde koffievolautomaat komt uit de iQ700 keukenapparaten-serie van Siemens. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan eens inspiratiehuis 20|20 in Hoofddorp voor inspiratie & informatie. Lees hier meer over inspiratiehuis 20|20

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen