Quooker

De kraan die alles kan | warm, koud, 100°C kokend, gekoeld en bruisend water.

Quooker viert 25 jaar kokend water uit de kraan

De Quooker kokend-water-kraan is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri en was de eerste kokend-water-kraan ter wereld. Sinds die eerste uitvinding innoveert Quooker voortdurend. In september viert Peteri B.V., het bedrijf achter de Quooker kokend-water-kranen, haar 25-jarig jubileum. Vijfentwintig jaar van volhardend ondernemerschap met continue innovaties en ontwikkeling van een oersterk Nederlands produkt.

De oorsprong: Nederlands

Ir. Henri Peteri was in de jaren zeventig bij Unilever betrokken bij de ontwikkeling van instant soep. Hij bedacht toen het gemak van direct kokend water uit de kraan om die soep echt instant te maken en vond de eerste kokend-water-kraan uit. De afgelopen 25 jaar bracht Quooker vele innovaties. Zo kwam Quooker als eerste met een koolstoffilter en een niet-massieve waterstraal. Maar ook met  innovaties voor een lager energieverbruik, zoals een revolutionair hoogvacuümisolatie reservoir en een Quooker Combi die werkelijk energie bespaart door de warmwaterfunctie over te nemen van de CV.  Ook de nieuwste kraan met warm, koud én kokend water bevat geoctrooieerde vindingen. Zo wisselt deze Fusion direct van koud naar kokend water en andersom en is voor maximale veiligheid de bedieningsknop voor het kokende water voorzien van een dubbel-druk-draai-mechanisme.

Quooker kokend-water-kraan Fusion   Quooker bestaat 25 jaar


De produktie van de Quooker is in handen van een eigen fabriek. Essentiële onderdelen worden nog steeds zelf geproduceerd en een aantal onderdelen wordt toegeleverd. De gehele assemblage – met de daarbij behorende kwaliteitscontrole – vindt plaats in Ridderkerk. De Sociale Werkvoorziening wordt eveneens ingezet bij het produktieproces.

Verkrijgbaar in negen landen en nog steeds groeiend

Peteri B.V. is met de Quooker van een oorspronkelijk idee naar een internationale onderneming gegroeid. Zonen Niels en Walter hebben het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Naast Nederland – waar al bij bijna één op de vijf nieuwe keukens een Quooker wordt geleverd – is Peteri B.V. ook actief in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Anno 2012 heeft het bedrijf een omzet van meer dan 25 miljoen euro. En groeit het nog steeds.

BROCHURE AANVRAGEN

Quooker -
Quooker

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen