Zo stijl je een keuken met bartafel

Een keuken met kookeiland en bartafel, je ziet het steeds vaker. De keuken is niet meer enkel een praktische plek om eten te bereiden, maar ook om lekker koffie te leuten en wellicht zelfs te werken. De bartafel zorgt ervoor dat het een plek is geworden om te socializen tijdens het koken, maar ook zeker wanneer er niet gekookt wordt. Hoe kun je deze plek goed stijlen en wat heb je daarvoor nodig? We geven je graag wat ideeën ter inspiratie, zodat jouw bartafel er binnenkort tiptop bij staat.

Meerdere barkrukken

Afhankelijk van hoe groot jouw bartafel is, heb je meerdere barkrukken nodig. Heb je een bar die vast aan een kookeiland zit of heb je een bartafel met stoelen losgekocht? Probeer de barkrukken zodanig te positioneren dat je oogcontact kunt maken met degene die aan het koken is. Dit kun je bewerkstelligen door bijvoorbeeld de kookplaat tegenover de bar te plaatsen, zodat je mee kunt kijken. Het beste kun je kiezen voor barkrukken die in hoogte te verstellen zijn en een kleine rugleuning hebben voor extra zitcomfort. Kijk eens naar het assortiment van Emob meubels, want hier zitten vast wat goede exemplaren tussen.

Toevoegen van gadgets

Het is een goed idee om van tevoren te bepalen waar je de bartafel voor gaat gebruiken. Is het puur om wat gezelligheid toe te voegen tijdens het koken of wil je ook aan deze tafel kunnen werken? In het laatste geval kun je wat gadgets toevoegen in de bar, zoals wat stopcontacten voor telefoons of laptops. Dit doet het sowieso trouwens goed bij je gasten, die aanschuiven voor een drankje tijdens het koken. Zo kunnen ze nog snel hun telefoon opladen. Je kunt ook kijken naar speciale verlichting onder de bar, waardoor deze er extra tof uitziet. Zo kun je door het toevoegen van verschillende gadgets jouw bar nóg beter stijlen.

Plaats gezellige decoratie

De bartafel is een plek die al snel veel troep ontvangt, puur omdat er extra ruimte beschikbaar is. Het klinkt vast wel herkenbaar; men komt de kamer in en gooit van alles op de bar. Sleutels, koptelefoons, fietslampjes en ga zo nog maar even door. Voor je het weet ligt de bar vol met troep en kun je dit elke week weer opruimen. Probeer dit gedrag te vermijden en plaats bijvoorbeeld een sleutelbakje in de gang. In plaats van die troep kun je mooie decoratie plaatsen, zoals een grote vaas, groene plant of bijzondere fruitschaal.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen