pinterest
Keuken aan het verbouwen? Zo voer je het afval af!

Keuken aan het verbouwen? Zo voer je het afval af!

Ga je een keuken verbouwen? Dan komt daar een hoop afval bij vrij. Maar hoe voer je dit eigenlijk af? Misschien komt een afvalcontainer van pas. Welke kun je het best kiezen? En hoe houd je de kosten in de hand?

Soorten afval (onder)scheiden

Wanneer je een keuken gaat slopen, komen er verschillende soorten afval vrij. Denk bijvoorbeeld aan hout, ijzer, gips, oude leidingen, tegels, steen en andere soorten puin. Ga je ook apparatuur vervangen, dan blijft ook de koelkast, vriezer, oven of vaatwasser over. De nieuwe apparatuur zit verpakt in karton, folie of piepschuim. Al deze soorten afval moeten worden afgevoerd.

Helaas kunnen al die soorten afval niet zomaar in één bak. Ze moeten gescheiden worden. Wanneer je een container gaat huren, wil de verhuurder daarom graag weten welke soorten afval je wilt afvoeren. Voor de sloop van een keuken kun je het best een bouw- en sloopafval container (of bouwbak) huren.

Wat mag er in een bouw- en sloopafval container?

Je mag niet zomaar al je vuilnis in een bouw- en sloopafval container gooien. Wel mag je verschillende soorten afval bij elkaar gooien. Denk bijvoorbeeld aan hout, piepschuim, plasticfolie, verpakkingen, glas, metaal en schoonpuin.

Wat niet in de container mag, is witgoed en apparatuur. Je oude koelkast zul je moeten afdanken en inleveren bij de gemeente. Ook asbest of gevaarlijk en chemisch afval moeten apart worden ingeleverd. Je mag het niet in de bouw- en sloopafval container gooien.

Kiezen voor het juiste formaat afvalcontainer

Je weet nu welke soort container je nodig hebt. Maar hoe groot moet de container zijn? Is 3 kubieke meter genoeg? Of 6? Of toch maar een container huren van 10 kubieke meter? Meestal geldt dat voor een keukenverbouwing een container van 6 kubieke meter voldoende is. Dat is een inhoud van ongeveer 6000 liter. Oftewel: 60 kruiwagens vol met afval.

Toch kan de hoeveelheid afval per situatie verschillen. Je kunt het best navraag doen bij het verhuurbedrijf welke soort container je het best kunt huren. Het is nog beter om een container te kiezen die eigenlijk een maatje te groot is. Zo voorkom je dat je twee keer een afvalcontainer moet huren, of dat deze twee keer geleegd moet worden.

Zo houd je de kosten in de hand

Zoals gezegd is een formaat te groot huren een goed idee. Maar daarnaast zijn er ook nog andere manieren om de kosten in de hand te houden. Bijvoorbeeld door een container bij jou in de buurt te huren. Dat scheelt transportkosten. Laat je de keuken slopen door een bedrijf? Huur dan zelf de container; zo kun je zelf voor de goedkoopste optie kiezen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen