pinterest
Welke vloeren zijn geschikt voor de keuken?

Welke vloeren zijn geschikt voor de keuken?

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, en de vloer van de keuken moet dan ook tegen een stootje kunnen. Maar welke vloeren zijn geschikt voor de keuken? Hieronder bespreken we een aantal opties. Laat je inspireren!

Tegels

Tegels zijn een populaire keuze voor de keuken, omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Keramische tegels zijn de meest voorkomende keuze, maar er zijn ook andere opties zoals natuursteen en porselein. Tegels zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor ze passen bij vrijwel elke keukenstijl.

Vinyl

Vinyl is een betaalbare optie die beschikbaar is in verschillende patronen en kleuren. Het is gemakkelijk schoon te maken en kan goed tegen vocht. Vinyl kan op rol of in tegelvorm worden geïnstalleerd, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. Snel een vloer leggen? Dan is vinyl de juiste keuze.

Kliklaminaat van pvc

Kliklaminaat van pvc is een uitstekende keuze voor de keuken vanwege de duurzaamheid en het gemak in onderhoud. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het past bij elke keukenstijl. Bovendien is het eenvoudig te installeren, zelfs voor doe-het-zelvers. Daarom is kliklaminaat van pvc een type vloer dat ook steeds populairder wordt: vanwege de eenvoudige installatie en de duurzaamheid.

Hout

Houten vloeren zijn prachtig en voegen warmte en karakter toe aan de keuken. Echter, hout kan beschadigd raken door water en vocht, dus het is belangrijk om een speciaal soort houten vloer te kiezen die bestand is tegen deze omstandigheden. Gelakte of geoliede parketvloeren zijn hier goede voorbeelden van.

Beton

Betonvloeren zijn stoer en modern, en kunnen goed tegen vocht en vlekken. Beton kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden gegoten, waardoor het past bij elke keukenstijl. Betonvloeren zijn duurzaam, maar wel duurder in installatie dan andere opties.

Natuursteen

Natuursteen is een prachtige en duurzame keuze voor de keuken. Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals marmer en graniet, die elk een unieke uitstraling hebben. Natuursteen is echter wel gevoelig voor krassen en vlekken, en het kan duur zijn om te installeren, dus houd hier rekening mee.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen