pinterest
Welke verlichting heb je nodig in de keuken?

Welke verlichting heb je nodig in de keuken?

De keuken is onderdeel van je woonruimte en de sfeer daar hangt dan ook samen met de uitstraling van je woning. Toch vraagt de keuken om een iets andere aanpak. Je wilt namelijk wel zien wat je op het aanrecht doet, wat er gebeurt in de pannen en waar dat zakje kruiden staat, achteraan in de kast. Aan de andere kant wil je ook een gezellige plek om te eten, maar loop je de keuken binnen wanneer het donker is, kan algemene verlichting weer praktisch zijn. En dan ineens blijk je over veel dingen na te moeten denken. Met led lampen kun je al die wensen overzichtelijk invullen.

Praktisch en mooi.

Om het werkblad en het kookgedeelte te verlichten kun je kiezen voor inbouwspots of led spots geplaatst onder keukenkastjes wanneer je die gebruikt. Het voordeel van de spots is dat je de breedte van de straal kunt kiezen zodat het licht alleen op het werkblad valt. De verlichting van led lampen met een fitting schijnt in het rond en dat kan prettig zijn als je niet teveel lichtpunten wilt of kunt hebben. Een groter deel van het werkoppervlak wordt dan verlicht. Wanneer je op een eiland kookt zijn hanglampen, plafondspots of railarmaturen handig en kies je voor dimbare led lampen, dan hoeft praktisch niet altijd sfeerloos te zijn. Ben je klaar met koken, dan draai je de lampen op de dimstand en het werkblad of kookeiland is ineens een intieme plek.

Eten aan tafel

Het kiezen van mooie verlichting boven de eettafel is belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuken. Toch is louter gezelligheid niet altijd even handig. Je wilt wel graag zien wat je eet. Led lampen zijn er in veel verschillende kleuren. Van zacht geel tot hard wit. Hoe hoger het getal dat de kleurtemperatuur uitdrukt, hoe harder het licht. Kies je in aanvulling op de lamp zelf de juiste kleurtemperatuur led lampen dan heb je gelijk de goede sfeer te pakken, al dan niet gedimd.

Goed gekozen verlichting

Het kan zijn dat je centrale verlichting prettig vind, een lamp die je aan doet wanneer je de keuken binnenloopt in het donker, zodat de hele keuken overzichtelijk verlicht is. Met led lampen die wat witter van kleur zijn bereik je dat effect. Wel moet je rekening houden met de hoogte van het plafond. Hoe hoger het plafond, des temeer licht je nodig hebt om de keuken verlicht te krijgen zoals jij dat voor ogen hebt. Ook de lichtval in de keuken speelt mee. Zijn er weinig ramen dan heb je meer verlichtingspunten nodig voor led lampen dan wanneer het een lichte keuken is en datzelfde gaat ook op voor de kleur van de keuken zelf. Zwarte kastjes absorberen meer licht dan witte frontjes.

Bestaande gloeilampen of halogeenverlichting is moeiteloos te vervangen door led lampen en datzelfde geldt ook voor spots. Iedere kleur licht die je kiest heeft zijn eigen sfeer. Door zachter licht te gebruiken boven de eettafel en meer helder licht boven het werkblad, geef je de keuken weer een hele nieuwe uitstraling en is er een besparing op de portemonnee.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen