pinterest
Keuken wrappen kosten

Keuken wrappen kosten

Ben je uitgekeken op je keuken? Dan hoef je gelukkig niet meteen een heel nieuwe keuken aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om de kastjes, aanrecht e.d. te wrappen met een folie. Zo geef je je keuken zonder veel gedoe een frisse, nieuwe look. Daarom is een keuken wrappen steeds populairder. Natuurlijk komen bij je keuken wrappen ook kosten kijken, maar een stuk minder dan bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Keukenkastjes wrappen kosten

De gemiddelde kosten voor het wrappen van keukenkastjes lopen uiteen van 500 tot 2.000 euro, afhankelijk van het aantal keukendeurtjes en lades dat je wilt laat wrappen. Voor een kleine keuken met maximaal 5 keukenkastjes en 4 lades, blijf je meestal wel onder de 1.000 euro. Maar bij een grote keuken met 8 lades en 12 keukendeurtjes om te wrappen, betaal je 1.500 tot 2.000 euro.

Daarbij speelt natuurlijk ook het soort folie dat je kiest een rol. Je betaalt ongeveer 30 tot 100 euro per meter plakfolie (rol van 122 centimeter breed). Om precies te weten hoeveel het wrappen van je keuken kost, moet je dus ook weten hoeveel meter folie je nodig hebt en welke folie je wilt. Op diverse websites van folie- en stickershops krijg je een beeld van de kosten voor wrapfolie.

Prijs keuken wrappen voor overige onderdelen

Wil je (naast de keukenkastjes) andere onderdelen van je keuken laten wrappen, zoals het aanrechtblad, de achterwand van je keuken en misschien zelfs je koelkast? Dan betaal je hiervoor: 

  • 20 tot 70 euro per vierkante meter voor het wrappen van koelkast 
  • 50 tot 150 euro per vierkante meter voor het wrappen van de achterwand 
  • 60 tot 120 euro per vierkante meter voor het wrappen van een aanrechtblad

Ook hier hangen de kosten per vierkante meter vooral af van het soort folie dat je kiest.

Besparen op keukenwrapping kosten

Eén van de dingen waar je op kunt besparen, is dus het soort folie wat je kiest. Online kun je eenvoudig prijzen vergelijken van diverse folie- en sticker webshops. 

Je keuken natuurlijk laten wrappen door een vakman of -vrouw. Hier betaal je extra kosten voor, maar je hebt dan wel de garantie van een mooi resultaat. Wil je besparen op deze kosten door je keuken zelf te wrappen? Tref dan de volgende voorbereidingen:

  • Maak de deuren en ladefrontjes die je wilt wrappen los en verwijder de handvaten.
  • Maak alle oppervlakken die je wilt wrappen goed schoon en vetvrij.
  • Eventueel moet je oppervlakken nog schuren of voorbereiden met een primer, afhankelijk van het materiaal van de oppervlakken.

In de meeste gevallen krijg je bij de folie een instructie voor hoe je deze moet aanbrengen. Zorg in elk geval altijd dat je de folie goed glad strijkt, zodat je geen bubbeltjes onder de folie krijgt. 

Kosten keuken wrappen betalen

Heb je voor het wrappen van je keuken niet genoeg spaargeld? Dan kun je een persoonlijke lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Zorg wel dat je niet onnodig te veel betaalt voor je lening. Door online je lening vergelijken vind je eenvoudig de beste lening met de laagste rente voor het wrappen van je keuken. Zo betaal je nooit meer dan nodig. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen