Waar moet je over nadenken bij je volgende verhuizing

Een verhuizing kan een stressvolle periode zijn. Er zijn zoveel dingen om aan te denken en te regelen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je aan moet denken voordat je begint met inpakken. In dit artikel geven we je enkele tips over waar je over moet nadenken bij je volgende verhuizing. Van het plannen van je verhuizing of uitbesteden van je verhuizing tot het uitzoeken van spullen die je mee wilt nemen. 

Planning

Een goede planning is het halve werk. Begin op tijd met het plannen van de verhuizing, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak een checklist van alle dingen die je moet regelen en houd deze bij de hand. Plan alles, van de datum van de verhuizing tot het huren van containers om spullen weg te gooien. Door dit voor je verhuizing al te plannen voorkom je dat je tegen problemen aanloopt op de dag zelf. 

Verhuisdozen en -materialen

Verhuisdozen en -materialen zijn essentieel voor een succesvolle verhuizing. Zorg ervoor dat je voldoende verhuisdozen hebt en dat ze stevig genoeg zijn om je spullen te dragen. In plaats van nieuwe verhuisdozen te kopen, kun je ook kijken of je ze kan lenen, vaak heb je wel iemand in je netwerk die je hierbij kan helpen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.


Daarnaast heb je ook ander verhuismateriaal nodig, zoals inpakpapier, bubbelplastic, tape en markers. Zorg ervoor dat je deze materialen ruim op tijd in huis hebt, zodat je alles kan inpakken wanneer je wilt beginnen en zodat je op de belangrijke dag zelf niets meer hoeft te doen. 


Inpakken

Inpakken kan een tijdrovende klus zijn, dus begin hier op tijd mee. Begin met het inpakken van spullen die je niet vaak gebruikt, zoals seizoensgebonden kleding en decoraties. Label de dozen duidelijk, zodat je later gemakkelijk kan terugvinden wat erin zit. Vergeet niet om breekbare spullen goed in te pakken en te beschermen.


Uitzoeken en opruimen

Een verhuizing is een goed moment om eens goed door je spullen te gaan en te kijken wat je wil houden en wat weg kan. Maak stapels van spullen die je wilt houden, weg wilt gooien of wilt doneren. Zo neem je alleen de spullen mee die je echt nodig hebt en voorkom je dat je onnodige spullen mee verhuist. 


Wanneer je veel grote items of meubels niet meer wil gebruiken, kan het huren van een container essentieel zijn. De grootte van de container die benodigd is, maar over het algemeen is een 10m3 container geschikt voor klussen zoals deze. 


Adreswijzigingen en opzeggingen

Vergeet niet om je adreswijzigingen op tijd door te geven. Dit kan je doen bij de gemeente, de bank, de verzekering en andere instanties waar je mee te maken hebt. Daarnaast moet je ook op tijd je abonnementen en contracten opzeggen, zoals je energieleverancier en internetprovider. Zo voorkom je dat je nog maandenlang betaalt voor een dienst die je niet meer gebruikt.


Verhuizing zelf regelen of uitbesteden?

De verhuizing zelf regelen of uitbesteden is een belangrijke afweging. Het zelf regelen van de verhuizing kost over het algemeen minder geld, maar kan wel meer tijd en energie kosten. Uitbesteden kost meer geld, maar kan ook een hoop stress en gedoe besparen.


Als je ervoor kiest om de verhuizing zelf te regelen, zorg er dan voor dat je voldoende hulp hebt. Vraag vrienden en familie om te helpen met het inpakken en verhuizen van de spullen. Als je ervoor kiest om de verhuizing uit te besteden, zoek dan een betrouwbaar verhuisbedrijf dat past bij jouw wensen en budget.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen