De voordelen van shutters in je keuken

Goede raamdecoratie is onmisbaar als jouw keuken aan een raam grenst. Fel zonlicht kan namelijk je zicht verminderen. Dat is niet handig tijdens het koken! Besteed daarom voldoende aandacht aan de juiste raambekleding. Shutters zijn een hele goede optie voor in de keuken. Ben je benieuwd waarom? Hieronder staan 6 voordelen van shutters op een rijtje! 

1. Geschikt voor alle ramen

Omdat je op maat gemaakte shutters kunt kopen, is de raamdecoratie geschikt voor vrijwel ieder raam. Zelfs voor afwijkende vormen (zoals een schuin of gebogen raam) kun je een passende variant vinden. Daarnaast kun je zelf de lamelmaat bepalen. Dit heeft invloed op de lichtinval en op het uiterlijk van de shutters. Hoe groter de lamellen, hoe robuuster en stoerder het oogt. 

2. Eenvoudig schoon te maken

Shutters zijn eenvoudig schoon te maken met een plumeau of stofdoek. Zitten er spetters of vlekjes op het materiaal? Maak de shutters dan schoon met een licht vochtige microvezeldoek. Schoonmaakmiddel is in de meeste gevallen niet nodig. Gebruik in ieder geval geen agressief reinigingsmiddel, omdat dit de beschermende toplaag kan beschadigen.

3. Brengt sfeer in de keuken

Met deze vorm van raamdecoratie breng je extra sfeer in de keuken. Het is functioneel en decoratief tegelijkertijd! Shutters met een kleine lamelmaat hebben een hele chique uitstraling en de robuuste variant past goed bij een landelijke keuken. Kies een kleur die mooi aansluit op de stijl van jouw keuken om het plaatje compleet te maken.

4. Snel en makkelijk te bedienen

Shutters zijn erg makkelijk in gebruik. Je kunt de lichtinval binnen een handomdraai regelen. Ook creëer je snel wat meer privacy door de lamellen een beetje naar beneden te richten. Zo verlies je niet al het daglicht, maar verminder je wel de inkijk van buitenaf.

5. Isolerende werking

Wist je dat shutters ook een isolerende werking hebben? In de zomer houdt de raamdecoratie de warme zonnestralen tegen, zodat het langer koel blijft in de keuken. In de winter zorgen de dichte lamellen er juist voor dat er minder kou binnenkomt en dat er minder warmte via de ramen ontsnapt. Zo blijft de keuken altijd op een aangename temperatuur. Wanneer je de raambekleding in het hele huis toepast, kan het zelfs bijdragen aan een lagere energierekening.

6. Kindvriendelijke raamdecoratie

Veel soorten raamdecoratie hebben koorden of losse onderdelen die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen. Bij shutters is dit niet het geval. Je kunt jouw kinderen dus met een gerust hart aan de keukentafel zetten naast het raam. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen