pinterest
Waar moet je op letten bij een PVC vloer?

Waar moet je op letten bij een PVC vloer?

Het kiezen van de juiste PVC vloer kan overweldigend zijn. Van diktes en materialen tot aan installatietechnieken en onderhoud, er zijn tal van aspecten om te overwegen. Op deze pagina helpen we je stap voor stap om de juiste keuze te maken voor een duurzame, stijlvolle vloer.

Kenmerken van een goede PVC vloer

De kwaliteit van een PVC vloer wordt grotendeels bepaald door de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter. Een dikte van 0,55 millimeter is een goede keuze voor intensief gebruikte ruimtes. Hoe dikker deze laag, hoe beter de vloer bestand is tegen krassen en slijtage.

Materiaal van de toplaag: kies voor slijtvastheid

Kijk bij het kiezen van een PVC vloer niet alleen naar de dikte, maar ook naar het materiaal van de toplaag. Een hoogwaardige toplaag van polyurethaan of versterkt PVC biedt extra bescherming tegen dagelijkse belasting en UV-straling.

Hoe kies je het juiste merk?

PVC vloeren zijn er in vele merken en stijlen. Populaire merken zoals Therdex en Floorify bieden niet alleen kwaliteit, maar ook een breed scala aan ontwerpen. Kies een merk dat aansluit bij je persoonlijke smaak en de eisen die je aan een vloer stelt.

Voorbereiding van de ondervloer: waarom is het cruciaal?

Een van de meest cruciale stappen bij het leggen van een PVC vloer is de voorbereiding van de ondervloer. Deze moet volledig vlak zijn om oneffenheden te voorkomen. Een goede voorbereiding zorgt voor een strak en duurzaam resultaat.

Is mijn vloer geschikt voor intensief gebruik?

De toplaag van een PVC vloer bepaalt niet alleen de duurzaamheid maar ook de geschiktheid voor verschillende gebruiksniveaus. Heb je een druk huishouden of commerciële ruimte? Kies dan voor een vloer met een hogere slijtlaag.

Hoe herken ik een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer?

Kijk naar de slijtvastheid van de toplaag, zoals bij Floorify PVC vloeren, die bekend staan om hun weerstand tegen krassen en slijtage. Ook is het belangrijk dat de vloer een realistische textuur en een mooi design heeft. Het oog wil immers ook wat. Vandaar dat wij vaak rond kijken naar vloeren van Floorify.

Kan een PVC vloer tegen water?

Ja, PVC vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor keukens of badkamers. Ze zullen niet uitzetten of kromtrekken, wat wel vaak gebeurt met houten vloeren.

Wat als mijn PVC vloer schade oploopt?

PVC is relatief eenvoudig te repareren. Kleine krassen kunnen worden behandeld met een reparatieset. Voor grotere beschadigingen kun je overwegen een strook te vervangen. Ook dit is vaak relatief makkelijk te regelen.

Wat zijn de kosten van een goede kwaliteit PVC vloer?

Kwalitatieve PVC vloeren variëren in prijs. Afhankelijk van het merk en de kwaliteit beginnen de prijzen rond de €25 per vierkante meter en kunnen oplopen tot €45 of meer.

Onderhoud van de vloer

Een ander aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het gemak van installatie en onderhoud. PVC vloeren zijn uitzonderlijk eenvoudig te leggen dankzij klik-systemen die geen speciaal gereedschap of vaardigheden vereisen. Bovendien is het onderhoud minimaal; regelmatig vegen en af en toe dweilen is voldoende om de vloer er jarenlang als nieuw uit te laten zien. Dit maakt het een uitstekende keuze voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes waar tijd en gemak belangrijk zijn. Ben je nou op zoek naar een goede PVC vloer? Dan raden we zeker Vloerenmarkt aan. Ze hebben hier enkel hoogwaardige PVC vloeren die jarenlang meegaan.

Hoe zorg je voor een perfect geïnstalleerde PVC vloer?

Een vlakke, goed voorbereide ondergrond is erg belangrijk. Oneffenheden zijn snel zichtbaar bij dunne, flexibele PVC vloeren. Zorg dus dat de ondervloer egaal is voordat de installatie begint. Overweeg om de installatie over te laten aan professionals, vooral als je kiest voor een verlijmde vloer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen