pinterest
Keuken schilderen: tips voor een langdurig mooi resultaat

Keuken schilderen: tips voor een langdurig mooi resultaat

Wil jij de keuken een nieuwe look geven zonder het helemaal te verbouwen? Een likje verf kan al een groot verschil maken! Geef de muren een nieuwe kleur of verf de keukenkasten weer helder wit voor een fris resultaat. Om ervoor te zorgen dat het geschilderde oppervlak lang mooi blijft, is het belangrijk om de juiste producten en technieken te gebruiken. Hieronder lees je 4 goede tips voor het schilderen van je keuken.

Tip 1. Investeer in kwaliteit

Een belangrijke factor voor een langdurig mooi resultaat is de kwaliteit van de verf. Kies voor verf van een hoge kwaliteitsklasse die ook door professionals wordt gebruikt. Denk aan een merk zoals Sigma. Deze verfsoorten hebben een betere dekking, duurzaamheid, vloeiing en kleurvastheid. Dit is essentieel voor een strak resultaat op de lange termijn. Door te investeren in kwaliteit kun je fijner werken en telleurstellingen voorkomen.

Tip 2. Kijk naar de schrobklasse

Bij het schilderen van de keuken is het verstandig om rekening te houden met de reinigbaarheid van de verf. Schrobklasse 1 is de beste keuze, omdat deze verf uitstekend reinigbaar is. Dit betekent dat de kwaliteit en afwerking van de verf behouden blijft, zelfs na meerdere keren schoonmaken. In een keuken waar je veel te maken hebt met vetspetters en vlekken is dit een belangrijke eigenschap. De Sigma Pearl Clean Matt is een goed voorbeeld van een professionele keukenverf met hoge schrobklasse. Het is gemakkelijk te verwerken en heeft een vrij korte droogtijd.

Tip 3. Kies verf voor vochtige ruimtes

Keukens (voornamelijk dichte keukens) zijn vrij vochtige ruimtes, dus het is goed om een verf te kiezen die hier speciaal voor is ontworpen. Vochtbestendige verf van professionele kwaliteit wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in badkamers, ziekenhuizen en horecagelegenheden. De verf voorkomt schimmelvorming en vochtschade, waardoor de keuken er veel langer fris uit blijft zien.

Tip 4. Houd rekening met de ondergrond

Het is ook essentieel om een verfsoort te kiezen die geschikt is voor de specifieke ondergrond die je gaat schilderen. Er zit bijvoorbeeld verschil in het schilderen van een houten keukenkastje en het schilderen van stucwerk. Er staat op de verpakking van de verf aangegeven op welke materialen je het kunt aanbrengen. Soms is het daarnaast nodig om eerst een primer aan te brengen zodat de verflaag beter hecht.

Door te kiezen voor kwalitatieve verf, deze aan te brengen met de juiste kwasten en de verflagen tussendoor goed te laten drogen, kun je zelfs als doe-het-zelver een professioneel resultaat behalen in je keuken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen