pinterest
Tips bij het kiezen van de juiste eetkamerstoelen

Tips bij het kiezen van de juiste eetkamerstoelen

De eethoek staat in veel huishoudens centraal. De eetkamerstoelen zijn hierbij bepalend voor de uitstraling van de eethoek. Het aanbod eetkamerstoelen is enorm. Maar welke stoelen passen bij jouw interieur? Wij geven je een aantal tips voor het uitkiezen van de perfecte eetkamerstoelen die passen bij jouw eethoek en woonwensen. Lees gauw verder! 

Eettafel

De grootte en vorm van de eettafel is misschien wel het belangrijkste uitgangspunt bij het kiezen van eetkamerstoelen. Niet iedere stoel past namelijk bij elke tafel. De eettafel en stoelen moeten mooi samenkomen en een geheel vormen. Zowel de zithoogte als breedte van de stoelen zal afgestemd moeten worden op de tafel. Voor een goede balans kun je het best niet te veel stoelen aan de tafel zetten, maar ook zeker niet te weinig. 

Om het aantal stoelen te bepalen, is het handig om de ruimte tussen de eettafel poten op te meten. Een poot in het midden van de tafel zal niet in de weg staan, maar poten aan de zijkanten van de tafel zeker wel. Houdt tussen twee stoelen ongeveer een afstand van 10cm aan om comfortabel te kunnen zitten aan de eettafel. 

Zitcomfort van de eetkamerstoelen 

Om het gewenste zitcomfort te bepalen is het belangrijk om na te gaan wat de functie van jouw eethoek is. Vraag jezelf af waar de stoelen het meest voor gebruikt gaan worden. Wordt aan de eettafel alleen gegeten of wordt er ook vaak nagetafeld? Wordt er wel eens aan de eettafel gewerkt? Heb je kinderen die graag tekenen aan de eettafel? Afhankelijk van welke functie belangrijk is voor jou wordt het zitcomfort bepaald. 

Afbeelding

Als je veel tijd doorbrengt aan de eettafel dan is het belangrijk dat de eetkamerstoelen een hoog zitcomfort hebben. Voor ultiem comfort en lang natafelen kun je het best kijken naar eetkamerstoelen met armleuning, wel zo fijn als je jouw armen kunt laten rusten tijdens een gezellige avond. Let er wel op dat stoelen met armleuningen breder en hoger zijn dan stoelen zonder armleuning. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de stoelen onder het tafelblad passen. 

Verschillende eetkamerstoelen combineren

Je ziet steeds vaker dat verschillende eetkamerstoelen worden gecombineerd. En wij zijn fan van deze trend! Bij de woonwinkel is er tegenwoordig zoveel keuze, waarom zou je voor maar één stoel kiezen als je er ook meerdere in huis kunt halen.

Door verschillende stoelen te combineren creëer je een speels effect en voeg je sfeer en gezelligheid toe aan je eetkamer. Daarbij Diverse eetkamerstoelen combineren kan natuurlijk op verschillende manieren. Waar je wel op moet letten is dat er altijd een gemeenschappelijke factor is tussen de stoelen. 

Afbeelding

Zo kun je gaan voor één model eetkamerstoel in verschillende kleuren of materialen. Je kunt hierbij het best kiezen voor kleuren die al voorkomen in andere delen van je interieur om een samenhangend geheel te vormen. Dit is de meest eenvoudige manier om deze trend toe te passen en je eetkamer op te fleuren.  

Durf jij een stapje verder te gaan? Combineer dan verschillende soorten eetkamerstoelen. Om te voorkomen dat je eetkamer te druk wordt, kun je het best verschillende modellen stoelen in dezelfde kleur om de tafel zetten. Ga bijvoorbeeld voor allemaal bruine stoelen, één met armleuning, eentje zonder armleuning en een kuipstoel. Dit zal vooral goed werken wanneer alle stoelen een hele andere vorm hebben. Hiermee geef je een unieke en persoonlijke touch aan jouw eethoek. Dit zijn enkel een paar opties om verschillende eetkamerstoelen te combineren, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen