pinterest
Strips voor de keuken

Strips voor de keuken

De hedendaagse keuken is onderdeel van de woonruimte. Was van oorsprong de keuken een plek om het eten te bereiden om die vervolgens in een andere ruimte gezamenlijk te nuttigen, gebeurt dat nu in één ruimte. Sommige keukens zijn voorzien van een eiland waaraan zitplekken zijn toegevoegd. Het aanrecht is ook eettafel geworden.

Verlichting

Voor de verlichting betekent de keuken dus meer dan alleen een kookplek. Functionele verlichting blijft nodig, maar wanneer er niet gekookt wordt, is sfeerverlichting bepalend geworden. Directe en indirecte verlichting, die in harmonie is met de andere verlichting in de leefruimte.

Afbeelding

Led strip

De led strip in de keuken is een veel gebruikte toepassing. Deze varieert van stijl- en sfeervolle verlichting tot praktisch werklicht. De verlichting wordt vaak boven en onder de keukenkasten geplaatst. Meestal zijn dit lange, aaneengesloten lengtes welke een erg fraai effect kunnen geven in de keuken. Als werklicht worden de led strips gebruikt om het aanrechtblad te verlichten. De verlichting boven de kasten geeft sfeervol licht. In plaats van bovenkasten zijn keukens tegenwoordig vaak voorzien van één of meerdere zwevende schappen. Ook hierbij kunnen led strips een verassend licht effect geven.

Spatwaterdicht

Een led strip boven het aanrechtblad dient spatwaterdicht te zijn. De strip kan vochtig worden door het gebruik van water en door apparaten zoals een waterkoker. Met een aluminium ledstrip profiel met afdekkap wordt de strip beschermd. Daarbij zorgt het voor een egale verspreiding van het licht. De kleurkeuze is eveneens belangrijk. Warm wit is sfeervol, maar koud wit benadert daglicht beter. De lichtopbrengst van een warm witte strip is lager dan die van een koud witte strip.

Gebruik verlichting die dimbaar is, zodat de perfecte sfeer gecreëerd kan worden voor elke gelegenheid. Led verlichting is een goede keuze omdat het beter is voor het milieu en een lange levensduur heeft.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen