pinterest
De voor- en nadelen van het online kopen van een keuken

De voor- en nadelen van het online kopen van een keuken

De afgelopen jaren is het aantal mensen dat online aankopen doet sterk gestegen, evenals de bedragen die worden uitgegeven. Nog naar een fysieke winkel gaan als je een reis wil boeken, of kleding of elektronica wil kopen? Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van online shoppen. Ook het online kopen van een keuken groeit aan populariteit. Maar wat zijn de voor- en nadelen eigenlijk van het online kopen van een keuken?

Afbeelding

Hart van een woning

De keuken wordt meerdere malen per dag intensief gebruikt. Je kunt het daardoor echt bestempelen als het hart van iedere woning. Het is dus belangrijk dat het een plaats is waar iedereen zich prettig voelt. Dit wordt sterk bepaald door de persoonlijke wensen en eisen als het aankomt op inrichting en stijl. Een designkeuken met exclusieve keukenapparatuur? Een woonkeuken met keukeneiland die tegelijk als bar dient? Een mooie keuken is een wens van velen.

Het laten plaatsen van een keuken vraagt wel een behoorlijke investering. Heb je niet voldoende spaargeld voor een nieuwe keuken? Dan kun je hiervoor apart gaan sparen. Doordat het om een groot bedrag gaat zal het wel enige tijd duren waarschijnlijk, voordat je voldoende gespaard hebt. Wil je niet eerst zo lang hoeven te sparen, dan kun je ook geld lenen voor een keuken. Indien je een persoonlijke lening afsluit en het echt gaat om een woningverbetering (dit zal een taxateur moeten vaststellen), dan kun je de rente van de lening aftrekken. Handig om te weten is dat je tegenwoordig ook online keukens kunt kopen, dit scheelt vaak in prijs. Maar welke voor- en nadelen heeft dit nog meer?

Voordelen van de online aanschaf van een keuken

Zoals al genoemd is een van de grootste voordelen van het online kopen van keukens de lagere prijs. Er is geen duur pand nodig, en geen verkooppersoneel. Uitleg vragen aan winkelpersoneel is niet nodig. Online is immers alle nodige informatie te vinden. Je weet precies wat je krijgt en wat extra is. Online kun je de prijzen van keuken bovendien goed vergelijken. Je hoeft geen stapel met folders meer door te werken, om vervolgens ook nog eens diverse winkels te moeten bezoeken om iets te vinden dat binnen het budget en in de smaak valt. Online kun je de aangeboden keukens rustig en ontspannen vergelijken. Vanaf elke smartphone, tablet, laptop of pc, en op het moment dat het jou uitkomt.

Nadelen van een keuken online kopen

De online aanschaf van een keuken is echter niet voor iedereen weggelegd. Vaak wordt een foto of video gemaakt met daarop een visualisatie van de nieuwe keuken. Niet iedereen beschikt over voldoende fantasie, of vindt het even eenvoudig, om in te denken hoe dit in het echt zal worden. Ook zijn er mensen die vooral op gevoel kopen, en een keuken willen aanvoelen en kunnen zien voordat ze deze aanschaffen. Voor deze mensen is het beter een keuken in een winkel met showroom te kopen. Daarnaast moet je bij de online aanschaf erg voorzichtig te werk gaan. Met een paar klikken kun je immers al een bestelling geplaatst hebben en daarmee een contract gesloten. Lees daarnaast voor de koop altijd uitgebreid de betalingsvoorwaarden, informatie met betrekking tot garantie en leverings- en plaatsingskosten.

Ben jij van plan online een keuken te gaan kopen? Het heeft vele voordelen, maar onthoud dat het wel om een grote aankoop gaat die beredeneerd en doordacht gedaan moet worden.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen