pinterest
Staan jouw lampen nog op de juiste plek?

Staan jouw lampen nog op de juiste plek?

Hoe vaak kijk jij met kritische ogen naar je woonkamer of keuken? Bevalt de kleur op de muren je nog wel, zijn al je meubels nog naar je smaak, en zou je dat kastje toch niet liever op een net wat andere plek neerzetten? Ons interieur is meer en meer steeds in beweging. We schuiven graag met meubels, proberen regelmatig wat nieuws uit, en plaatsen vaak nieuwe accessoires. Er zijn echter ook dingen in ons interieur waar we niet of nauwelijks naar om lijken te kijken. Onze lampen, bijvoorbeeld. Waar ons interieur meer en meer steeds in beweging lijkt te zijn, geldt dat in de meeste gevallen niet voor de lampen. Die kiezen we uit en plaatsen we op de juiste plek, om er vervolgens weinig meer mee te doen. Zonde, en niet zo handig, want als je je interieur aanpast mogen je lampen eigenlijk niet achterblijven.

De juiste lamp op de juiste plek

Waarschijnlijk heb je, nadat je in je (nieuwe) huis had bedacht waar je al je meubels ging plaatsen, besloten op welke strategische plekken je lampen moesten komen. Een goede hanglamp boven de eettafel, een staande lamp in je zithoek. Een wandlamp op een plek waar je wel wat extra licht kon gebruiken, en ga zo maar door. Zo heb je heel je kamer mooi en praktisch verlicht, en klopte alles perfect.

Tot je dingen ging veranderen. De eethoek toch een beetje verder naar voren. Die lekkere fauteuil naar de andere kant van de kamer, of zelfs vervangen door een kast. Een extra schilderij aan een muur, een andere plek voor je televisie. De meeste mensen die gaan schuiven in hun interieur, vergeten daarbij ook hun verlichting aan te passen. En dat is zonde, want je had die lampen niet voor niets op een bepaalde plek geplaatst. Grote kans dat die wandlamp die een donker hoekje moest verlichten een paar jaar later opeens boven de televisie hangt. Dat de lamp die ooit boven je eettafel hing, nu vooral in de weg hangt. En dat je op sommige plekken te veel licht hebt, en op andere te weinig. 

Hoe je dit kunt voorkomen of oplossen? Heel simpel. Iedere keer als je iets verandert aan je kamer, ook meteen even kritisch naar je lampen kijken. Staan of hangen deze nog steeds op de beste plekken, of moet je gaan schuiven? Voldoen je bestaande lampen nog, of zijn er betere oplossingen te verzinnen?

Soms verandert je stijl ook

Lampen geven licht, en moeten dat op de juiste plekken doen. Maar ook als lampen uitstaan, zie je ze, en wil je dat ze bij je interieur passen. Als je steeds meer richting een andere stijl bent verschoven, kan het zijn dat de looks van je lampen uiteindelijk ook niet meer echt lekker bij je interieur passen. Ook dan is het goed om hier eens kritisch naar te kijken, en op zoek te gaan naar lampen die wel een match zijn.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen